Förlust i sudden - så var matchen mot Färjestad
Publicerad: 2018-11-15
Förlust i sudden med 2-3 mot Färjestad.

Under torsdagskvällen i Gavlerinken hyllades Simon Bertilsson innan nedsläpp för 400 matcher i Brynäströjan.

I den första perioden hade Brynäs det spelmässiga övertaget.

Chanserna radades upp och efter sex minuter spelade tog Brynäs ledningen med 1-0 i ett två-mot-ett-läge när Jesper Boqvist la en pass till Nicklas Danielsson som väntade ut målvakten innan han hängde dit den.

10.24 drabbades Brynäs av en utvisning.

Färjestad fick en del farliga chanser där Tomi Karhunen gjorde ett par bra räddningar. Och Brynäs städade av de sista sekunderna på det numerära överläget.

I den andra perioden kvitterade Färjestad till 1-1 efter 4.25 minuter spelat.

Brynäs hade därefter en rad vassa lägen.

Ett där Joel Kellman dribblade sig fram men Adam Werner räddade. Han var även på returen, men det ville sig inte.

Kort därefter sköt Lukas Kilström från blå med en styrning via Robert Kousal och in i mål. Men efter en videogranskning ändrades beslutet på isen på grund av en hög klubba.

Brynäs första powerplay kom efter 12.49 spelat i den andra perioden.

Med cirka 40 sekunder kvar av det numerära överläget tog Brynäs ledningen när Ryan Gunderson avlossade ett skott och Joel Kellman styrde in till 2-1.

Dessvärre kunde Färjestad kvittera i ett powerplay och lagen gick till periodvila med 2-2 på tavlan.

Den tredje perioden blev mållös.

I sudden avgjorde Jesper Olofsson efter 2.37 och Färjestad gick segrande ur denna strid.

Brynäs–Färjestad 2-3 (1–0, 1-2, 0-0, 0-1)

Första perioden: 1-0 (6.05) Nicklas Danielsson (Jesper Boqvist)

Andra perioden: 1-1 (3.25) Sebastian Erixon (Linus Johansson, Mikael Wikstrand), 2-1 (14.07) Joel Kellman (Ryan Gunderson, Nicklas Danielsson) spel fem mot fyra, 2-2 (18.25) Jesper Olofsson (Johan Ryno, Jesse Virtanen) spel fem mot fyra