• Huvudsponsorer

Dags att ställa om till CHL-spel

11 december 2017 14:00
Herr

Brynäs spelar den andra kvartsfinalen mot Ocelari Trinec i Gavlerinken på tisdag. En semifinalplats i potten.


Efter att tjeckiska Trinec vunnit den första kvartsfinalen med 3-1 är det nu dags för avgörandet. Brynäs får hemmaplan denna gång och matchen startar i Gavlerinken klockan 18.30 på tisdag.

Det var förra tisdagen som Tommy Sjödin tog med sina adepter på en utflykt ner till Tjeckien. Det blev långa resvägar både dit och hem men efter att ha sett laget spela dubbla möten mot Luleå några dagar senare kan man konstatera att det inte inverkade negativt på lagets form. Två spelare drog dock på sig skador. Marcus Ersson och Christopher Liljewall som båda återvände till Gävle utan att följa med övriga truppen upp till Luleå.

Den första kvartsfinalen visade att tjeckerna har ett riktigt bra lag. Men också att Brynäs har en klar chans att vända på steken och ta sig vidare till semifinalspel.

Kevin Clark har lyckats med målskyttet efter att ha haft det lite kärvt i början av säsongen. Både i SHL och CHL producerar han mål. Men Brynäs mål mot Trinec gjorde Drew Miller. Han ställde sig, som transatlanter gärna gör, mitt framför målet och kunde svepa in pucken till 1-1.

-Har man spelat många år i NHL har man sett en del och lärt sig. Det finns mycket därifrån man kan ta med sig hit. Inte bara agerandet framför motståndarnas kasse. Att på olika sätt få motståndarna att tappa fokus är en annan grej. Så länge man gör det på ett sätt så man inte åker på någon utvisning är det väl okej, säger Drew Miller.

Vi se om han och övriga spelare kan kan ta Brynäs vidare i CHL. I Sista Snacket imorgon kommer den bekräftade laguppställningen.

Efter den här matchen blir det ett uppehåll i en vecka innan Brynäs först reser till Skellefteå och sedan till Växjö för matcher. Nästa hemmamatch kommer på annandagen. Då gästar Färjestad.

Har du inte biljett så kan du köpa en via länken nedan.

Klicka här för att köpa biljett >>>