Brynäs IF värvar Henrik Larsson inför säsongen 2017/2018
Publicerad: 2017-04-04
Herr
Henrik Larsson, född 1994, har skrivit under ett kontrakt med Brynäs IF.

Henrik Larsson, född 1994, har skrivit under ett kontrakt med Brynäs IF. Kontraktet sträcker sig över 2 säsonger och sträcker sig till 30 april 2019.

Larsson är uppvuxen och fostrad i BIK Karlskoga, han har varit verksam i klubben BIK Karlskoga sedan han började spela ishockey i 6 års ålder.

-Jag är väldigt glad för den här värvningen, Larsson är en spelskicklig passningsspelare. Han är duktig på att föra pucken och bra på att få igång spelet nerifrån egen zon. I inledningen av sin karrär var Larsson forward men skolades i 17års-ålder om till sin nuvarande position som back berättar Stefan Bengtzén, sportchef i Brynäs IF.

Under de senaste säsongerna har Larsson varit en av Hockeyallsvenskans bästa backar, säsongen 16/17 vann Larsson poängligan bland backarna och svarade för hela 40 poäng på 52 matcher. Totalt har Larsson producerat 96 poäng på sina 255 allsvenska matcher.

-Det är kul att se när Larsson spelar, han syns på isen med sin speciella spelsätt som är extra kul. Han snurrar runt och hittar kreativa lösningar i sitt spel. Han är liten till växten men en stor hockeyspelare på isen säger Stefan Bengtzén. Henrik Larsson ansluter till Brynäs i maj när försäsongsträningen börjar.

Kommunikationschef Elin Levin