Förlust mot Linköping – men chans till revansch i morgon
Publicerad: 2018-10-06
Linköping gästade Brynäs i Sandviken i del ett av två i helgens back-to-back-möte. Rond ett skulle gå till ett välorganiserat Linköping som kunde vinna matchen med 5-1.

Brynäs inledde matchen starkt och kunde efter två minuter och 38 sekunder ta ledningen genom Cassandra Vilgrain som var på hugget i slottet och kunde trycka in en returpuck.

Därefter tog Linköping över taktpinnen och lyckades kvittera i Powerplay bara minuter efter Brynäs ledningsmål.

Den första perioden svängde fram och tillbaka med två lag som turades om att föra spelet – något som skulle bli signifikativt för hela matchen.

Resultatet efter den första perioden blev till slut 2–1 till Linköping och det var även de som skulle starta hetast i den andra perioden.

Gästerna tog varje läge att skjuta puckarna mot Ellen Jonsson i Brynäsmålet som var stabil matchen igenom trots bitvis stort tryck mot målet, framför allt när Linköping hade powerplay.

Det var just efter ett avklarat numerärt underläge för Brynäs som Linköping skulle slå till igen och den andra perioden innebar ställningen 1–3.

Den tredje perioden var en snabb affär med mycket spelvändningar och Linköping kunde fastställa slutresultatet 1–5 med tre minuter kvar att spela.