"Det känns inspirerande"
Publicerad: 2016-04-27

Han har bra koll på Brynäs IF sedan tidigare, nu kommer Jesper Jensen till klubben för att dra på sig Brynäströjan inför de nya hemmafansen.

Idag blev det klart att Jesper Jensen är den senaste i raden att kontrakteras av Stefan Bengtzén och Brynäs IF. Vi har såklart tagit ett snack för att lära känna den nya forwarden än bättre.

Välkommen till Brynäs IF Jesper!
- Tack så mycket, det känns otroligt spännande.

Född i Småland, men hockeyfostrad i Danmark. Hur har karriären sett ut fram till att du anländer i Gävle?
- Jag är född och uppväxt i Nybro men när jag gick ut nian flyttade jag till min pappa i Danmark för att gå hockeygymnasium där. Där blev jag kvar i åtta år och spelade då i Fredrikshavn A-lag , ett lag jag hann ta ett silver tillsammans med. Sen har jag varit en säsong i Hamburg, Tyskland innan jag kom tillbaka till Sverige för att spela med Karlskrona och nu sist Rögle.

..och nu väljer du att komma till Brynäs IF?
- Ja, det känns som rätt steg för mig att ta just nu. Jag tror att jag kan utvecklas vidare här och att hockeyn Brynäs spelar, med en hög intensitet, kommer att passa mig bra. Jag hoppas att jag ska kunna bidra med ett hårt jobb och bra skridskoåkning.

Vilka är dina främsta styrkor som hockeyspelare?
- Jag skulle säga att jag är en rätt hyfsad skridskoåkare med ett bra passningsspel.

Som person då, vem är Jesper Jensen i omklädningsrummet?
- Jag är en ganska lugn och trygg person skulle jag säga. Sen är jag otroligt tävlingsinriktad och hatar verkligen att förlora.

Då får du bra konkurrens med lagets största vinnarskalle Jonathan Pudas?
- Ja, Pudas har jag spelat med i Karlskrona innan så han känner jag sedan tidigare så det är ju bra, skrattar han.

Vad vet du om Brynäs IF sedan innan?
- Jag är ju uppväxt i Sverige så jag är väl medveten om den långa historien som Brynäs har, de har alltid funnits. Det är många starka traditioner i klubben och såklart många SM-guld. Det känns inspirerande och väldigt spännande att få komma till Gävle, träffa alla, se stan och lära känna både klubben och fansen. Jag ser verkligen fram emot att få uppleva Gavlerinken och få spela inför hemmafansen.

Madelene Åhlström