Förlust borta mot AIK - trots spelmässig dominans och hela 52 avlossade skott.
Publicerad: 2019-01-19
Tabellsjuan Brynäs gästade under lördagseftermiddagen tabellåttan AIK. Trots spelövertag och 52 avslut på mål lyckades AIK hålla undan och vinna med 4-2.

Att matchen var av stor betydelse för båda lagen gjorde sig tydligt direkt från nedsläpp.

Både Brynäs och AIK spelade disciplinerat och resolut i respektive defensiv zon, vilket innebar att antalet klara målchanser under den inledande perioden var få.

Ellen Jonsson i målet tillsammans med Brynäsförsvaret briljerade och begränsade hemmalagets anfallsspel med bravur trots att båda lagen drabbades av ett flertal utvisningar.

Brynäs förde spelet under den första perioden och kunde framför allt i Powerplay etablera långa perioder av hårt tryck mot målet. Tyvärr fick vi ingen utdelning på vårt fina spel och båda lagen klev av isen med oförändrade siffror på resultattavlan.

Trots det säkra intrycket i egen zon fick vi en blytung start på den andra perioden när AIK på 25 sekunder kunde göra både 1-0 och 2-0 efter dryga minuten spelad.

Efter det växlade Brynäs upp och tog över spelet totalt, med flera vassa målchanser som resultat.

Brynäs spelövertag var nära att ge utdelning framför allt när Cassandra Vilgrain och Kayla Gardner ensamma mötte en av hemmalagets försvarare, men trots ett långt sidledspass kunde AIK:s målvakt stå för en fin förflyttning och därmed avvärja anfallet.

AIK tvingades efter det att timeout för att försöka lugna ned spelet.

Avbrottet gav resultat och ett hemmalag som under flera minuter med hjärtat i halsgropen på något sätt klarat av Brynäs anstormning lyckades istället utöka ledningen till 3-0.

Därefter återgick Brynäs till att vara det spelförande laget och återstoden av mellanakten spenderades i AIK:s försvarszon, dock utan någon utdelning trots att vi i den andra perioden sköt 24 skott att jämföra med AIK:s 7.

Till slut skulle så Brynäs bombardemang ge utdelning när Fanny Brolin i den tredje perioden kunde spräcka nollan i Powerplay då hon distinkt sköt in pucken från högt upp i slottet.

Men glädjen skulle inte vara långvarig, då AIK fyra minuter senare kunde utöka ledningen till 4-1.

Resten av matchen skulle fortgå på liknande vis, där vi trycker på och skapar målchanser men inte lyckas utmana om trepoängaren trots Vilgrains reduceringspuck med 28 sekunder kvar av matchen.

AIK–Brynäs 4-2 (0–0, 3-0, 1-2)

Första perioden:

Andra perioden: 1-0 (00.42) Emmy Alasalmi (Line Bialik Öien), 2-0 (01.03) Lisa Johansson ( Erica Udén Johansson, Johanna Lagus), 3-0 (08.58) Line Bialik Öien (Felicia Linder, Hanna Westerlund)

Tredje perioden: 3-1 (05.20) Fanny Brolin (Ivana Bilic, Erika Grahm), 4-1 (09.07) Line Bialik Öien (Emma Eriksson, Aneta Ledlova), 4-2 (19.32) Cassandra Vilgrain (Fanny Brolin, Ivana Bilic)

Skott: 9-12, 7-24, 8-16. Totalt: 24-52.