• Huvudsponsorer

Sista Snacket

7 oktober 2017 12:15
Herr

Linus Ölund åter efter avstängning. Men Jesper Jensen saknas.


Brynäs kommer till match efter tre raka segrar. Två i SHL-spel och en seger mot Red Bull Munchen i CHL. Men nu väntar den kanske hittills svåraste nöten att knäcka. Ett riktigt bra Färjestad står för motståndet och matchen spelas dessutom i Karlstad.

Värmlandslaget är det lag som jag varnade mest för inför SHL-starten och jag tror fortfarande att de har något stort på gång. Vi får se hur säsongen utvecklas för dem men de har börjat oroväckande bra.

De har i hemmarinken besegrat Linköping med 3-2 efter straffar. Frölunda med 7-4 och Mora med 4-1. På bortais har et blivit seger med 5-2 mot Skellefteå och samma siffror mot Mora. Dessutom en övertidsförlust mot Malmö med 3-2.

Ingen match förlorad efter sextio minuter alltså. Detta ger femton poäng och en andraplats i tabellen efter Växjö. Brynäs har efter segern senast klättrat till tionde plats med sina sju inspelade poäng.

Jämför vi lagen i poängligan så har Färjestad fem spelare bland de tjugofem första. Michael Lindqvist toppar på tio poäng via fem mål och fem assist. Åttan Johan Ryno har åtta poäng. Samtliga ihopsamlade via assistpoäng. Där måste Brynäs se upp så att Ryno inte får möjlighet att spela fram till fler färjestadsmål. Brynäs har en spelare på listan över de tjugofem främsta poängplockarna. Det är Kevin Clark som står på tre plus tre.

Mikael Lindqvist leder poängligan. Men här blir han nekad nya poäng av Malmös målvakt Oscar Alsenfelt.

När det gäller plus/minus-listan så har Färjestad hela åtta spelare bland de tjugofem bästa. Brynäs har ingen alls där. Faktum är att vi får leta oss ner till den etthundratrettonde platsen innan vi finner någon brynässpelare. Där finns fem stycken. Alla på plus/minus noll. Daniel Mannberg, Marcus Ersson, Jacob Blomqvist, Lukas Kilström och Alexander Bjurström.

Daniel Mannberg är en av fem brynässpelare som har plus/minus noll.

Hur mycket dessa listor är värda kan alltid diskuteras. Man kan ju som bekant bevisa allt med statistik.

Har då Brynäs någon chans att plocka med sig poäng hem från Karlstad?

-Det ska bli roligt att åka dit och spela. Det blir en svår match men visst har vi chansen, säger Roger Melin.

-Vi kommer dit som underdogs. Det är bara bra. Vi har ingen press på oss och kan spela ännu enklare än vi brukar. Ett fint utgångsläge, säger Jacob Blomqvist.

Aaron Palushaj har varit en av nyckelspelarna i Brynäs offensiv. Han måste vara på tårna idag.

Eftersom att Jesper Jensen inte kommer till spel. Förstacentern drog på sig en lättare skada mot Karlskrona och behöver vila denna gång. Men istället kommer Linus Ölund åter efter två matchers avstänging. Han axlar Jensens roll i den första kedjan och det ska bli intressant att se resultatet. Linus kan säkert bidra till att Clark och Palushaj får bra puckar att jobba med.

Linus Ölund alldeles efter tacklingen mot Örebros Victor Bartley den trettionde september. Händelsen gav ingen utvisning men i efterhand dömdes Linus till två matchers avstängning.

-Det kanske var en tvåminutersutvisning men inget mer, säger Linus.

Det här är det bekräftade laget från Roger Melin.

Målvakter David Rautio och Felix Sandström.

Backpar Simon Bertilsson och Ryan Gunderson. Lukas Kilström och Henrik Larsson. Jörgen Sundqvist och Lucas Carlsson. Sjunde back Marc Zanetti.

Forwards är Aaron Palushaj som får Linus Ölund som center och Kevin Clark på andra kanten.

Daniel Paille med Daniel Mannberg och Mickael Johansson i mitten.

Jonathan Granström är center och får Johan Alcén och Jacob Blomqvist på sidorna.

Avslutningsvis spelar Samuel Asklöf och Louie Caporusso med Christopher Liljewall som center.

Att jag väljer att skriva backparen för sig och forwards för sig beror på att Brynäs rullar på sju backar och att det blir mer rätt på detta vis sett till hur det ser ut på isen.

Brynäs berättar aldrig vilken målvakt som kommer att inleda mellan stolparna förrän alldeles före nedsläpp. Därav notera jag bara att David Rautio och Felix Sandström är de två som är aktuella.

Matchstart klockan 15.15.