• Huvudsponsorer

Sista Snacket

19 september 2017 10:14
Herr

Premiärdags! Kommentarer och bekräftat lag.


Efter alla diskussioner och spekulationer kring sådant som lagbygget, försäsongsinsatserna och kedjeformationerna är det äntligen dags för SHL-debuten säsongen 2017/18. Förra säsongens seriesegrare Växjö väntar på bortais.

Den stora mängd av brynäsfans som finns runt om i Sverige har förstås väntat och längtat efter att få se sitt favoritlag ta upp kampen om viktiga poäng och placeringar i tabellen. Efter den episka finalserien under fjolårssäsongen har livet åter igen fått en lite djupare mening.

Men de som har längtat och väntat allra mest är nog ändå de spelare som tillsammans med Roger Melin och övriga ledare utgör årets representationslag. Siktet, fokuset och målet har legat klart sedan länge. Det fjortonde guldet ska hem.

Över en dörr i omklädningsrummet hänger tretton årtal som berättar om Brynäs stolta historia. Men det finns plats för ett par till innan det är dags att hitta en större vägg.

Premiärveckan innebär tre matcher för Brynäs. Två av dessa spelas på bortaplan. Växjö denna kväll och Malmö på lördag. Förväntade topplag och tufft motstånd. Men därimellan på torsdag är det hemmapremiär och då smäller det direkt. HV71. Say no more.

Säkra biljetten till premiären i Gavlerinken Arena, Brynäs IF - HV71 torsdag 21/9 kl 19.00. Köp biljetten här >>>

Tittar vi på de senaste fem säsongspremiärerna så har två spelats på bortis. Säsongen 2014/15 inleddes i Göteborg med match mot Frölunda och en tung förlust med 4-0. Leksand bjöd in till premiärmatch säsongen innan och Brynäs reste till Dalarna och hämtade tre poäng. De övriga tre premiärerna under tidsperioden har spelats i Gavlerinken och gett tre segrar. Frölunda 7-2, Malmö 6-3 samt Växjö 2-1 efter straffar.

Andreas Thuresson hyllas efter straffmålet som avgjorde matchen mot Växjö 2013. Ikväll kanske Kevin Clark eller Aaron Palushaj sätter en straff om möjligheten dyker upp?

Brynäs flyger fram och åter till Växjö med chartrat plan från Arlanda. Det innebär att laget beräknas vara hemma i Gävle igen ett par timmar efter midnatt. Till resan har Roger Melin tagit med följande spelare som han ställer upp så här:

David Rautio och Felix Sandström är som vanligt med som målvakter och redo att vakta kassen.

Brynäs roterar på sju backar med paren Simon Bertilsson och Ryan Gunderson, Lukas Kilström och Henrik Larsson, Jörgen Sundqvist och Lucas Carlsson. Marc Zanetti kommer att få speltid som sjunde back.

Framåt börjar Melin med trion Johan Alcén, Jonathan Granström och Jacob Blomqvist. Andra linan ikväll består av Aaron Palushaj, Jesper Jensen och Kevin Clark. De avlöses av Daniel Paille, Mikael Johansson och Juuso Ikonen. Fjärde trio ut på is blir Samuel Asklöf, Linus Ölund och Louie Caporusso. Christopher Liljewall börjar på bänken.

Jonathan Granström tar positionen som center i första kedjan ikväll. Med sig har han duon som alltid har rätt attityd. Johan Alcén och Jacob Blomqvist.

Aaron Palushaj tar gärna en straff om det behövs. Han har en och annan specialare på lager.

En annan som är laddad inför premiärkvällen är Linus Ölund.

-Roligt att det rullar igång. Jag blev lite avundsjuk när de andra fick börja före oss, men nu ska vi och Växjö få starta upp våra säsonger. Det är en tuff inledningsmatch och de har säkert bra stöd från publiken. Positivt att vi reser med flyg och är hemma igen i natt, säger Linus.

-Det blir tre tuffa matcher på sex dagar mot förmodade topplag. Det blir kul att se hur bra vi är just nu. Det gäller att gå ut och spela rejält i sextio minuter. Det tycker jag inte att vi gjort under försäsongen. Mot bra lag som är effektiva krävs att vi spelar bra i alla perioder. Men det är lika bra att starta upp med tuffa matcher direkt. Och känslan är bra i laget, säger Lukas Kilström.

Lukas Kilström startar upp ännu en säsong i Brynäs färger. Den här gången är hans backpartner nye Henrik Larsson.

-Jag spelar ihop med Henrik Larsson och det blir bättre och bättre. Det finns fortfarande lite att fila på. Men det är början på säsongen så vi får prata mycket där ute och hjälpa varandra. Jag lär mig saker av Henke och han lär sig av mig. Ingen är ju komplett, man kan alltid blir bättre. Men det är klart att jag har spelat åtta-nio säsonger i SHL så några tips kan han förstås få. Det är ju också ett lite nytt spelsystem för honom.

Följ matchen Växjö - Brynäs direkt här på hemsidan i vår liverapportering >>>

Direkt efter matchen kommer också text med kommentarer från premiären i Växjö här på hemsidan.