Sista Snacket
Publicerad: 2017-11-21
Herr
Hockey är hockey. Det handlar om att vinna kamper

-Det finns inga mirakel. Vi fokuserar på det egna spelet och har jobbat med defensiven och med andra delar av spelet också. Hockey är hockey. Det handlar om att vinna kamper. Vinner du kamperna i anfallszon och i egen zon skapar du bättre förutsättingar för att vinna matcherna. Få till ett bra pp-spel med mål och nolla i boxplay. Hårt jobb helt enkelt. Jobba färdigt situationerna inte ligga på tjuv och på rulle. Det handlar om en mental inställning helt enkelt.

Ord från Tommy Sjödin idag på förmiddagen innan resan ner till Linköping inleds.

Brynäs har en väldigt viktig slutdel av november att ta sig igenom. Linköping, Karlskrona och Örebro på bortais. Nästa vecka Rögle hemma. Tolv poäng att spela om innan julmånaden inleds. Resultatet av dessa tolv poäng kommer att väga tungt när sedan serien i december fortsätter med match på bortaplan mot Växjö. Det måste helt enkelt samlas fler poäng.

-Det här är definitivt vår viktigaste vecka så här långt denna säsong. Vi måste inleda positivt redan ikväll förstås. Jag tycker att vi var nära att ta Linköping senast och vi kan absolut vinna alla tre matcherna under veckan. Inget av lagen är bättre än oss. Och det är ett måste att poängen ramlar in, säger Aaron Palushaj.

{!A}

Aaron Palushaj får hjälp av Brynäs massör Glenn Hellström med att skära en madress till rätt mått. -Jag måste sova fyra timmar före en match och då får man se till att det fungerar på bussen, säger Aaron och passar på att kommentera lagets nyförvärv Drew Miller. -Jag tycker att vi spelat allt bättre på sistone. Nu får vi hit en solid hockeyspelare och yrkesman och en bra kille som kommer att hjäpa oss att bli ännu bättre.

-Vi gjorde en ganska bra match där senast. De brukar komma ut rätt hårt så det blir viktigt att vara med direkt i starten. Vi ska fortsätta på det sätt vi spelat de sista matcherna. Lyckas vi bara få in puckarna har vi en stor chans att kunna vinna, säger Jörgen Sundqvist som också berättar varför han klev av en stund i den förra matchen. -Det handlade inte om någon skada. Det var en utrustningsdetalj, en linda, som behövdes justeras.

Det känns skönt att veta. Sunken kommer att behövas för att som alltid ge stadga åt defensiven. Däremot reser inte Simon Bertilsson med. Han stannar hemma och kör rehab denna vecka. Samma sak gäller Jonathan Granström.

Det gör att Tommy Sjödin ställer följande lag på isen ikväll:

Målvakter David Rautio och Linus Fernström.

Första kedjan ser ut som senast. Det betyder Christopher Liljewall, Jesper Jensen och Kevin Clark.

Den andra kedjan är också den identisk med hur det såg ut mot Malmö. Juuso Ikonen,Linus Ölund och Aaron Palushaj.

I den trejde kedjan blir det en förändring. Johan Alcén och Jacob BLomqvist spelar nu med Daniel Mannberg eftersom Jonathan Granström stannar hemma. Intressant att se Blomqvist i en centerroll denna ganska tunga trio.

Den fjärde kedjan består inte av en tung men däremot en ung trio. Samuel Asklöf, Marcus Westfält och Alexander Bjurström. Roligt att se hur de agerar tillsammans.

Trettonde forward är Adam Hirsch.

På backsidan är paren Marcus Ersson och Ryan Gunderson. Ersson tar alltså Simon Bertilssons plats. Lukas Kilström och Elias Fälth. Jörgen Sundqvist och Lucas Carlsson.

Sjunde back är Henrik Larsson. Med laget reser även Adam Boqvist.

{!B}

Full fart i gymmet inför tre bortamatcher på en vecka.

Ytterligare fyra matcher spelas denna kväll. Främst är det Örebros bortamatch mot Rögle och matchen Malmö-Frölunda som är av intresse för Brynäs. Vi hejar på Rögle och Malmö eftersom tabelläget ser ut som det gör. Samtliga matcher startar 19.00.

Sportreporter Peter Mansson