FÖRSNACK I STRÅHLE
Publicerad: 2021-04-01
HERR
Förlusten mot Växjö igår innebär att vi måste plocka poäng mot Färjestad ikväll för att ha möjligheten att undvika kvalplats. – Vi har antagit denna utmaning och alla är sjukt redo för att ta den, säger assisterande tränare Viktor Stråhle.

Ikväll släpps pucken mot Färjestad klockan 18.00 hemma i Monitor ERP Arena. Efter gårdagens förlust måste vi plocka poäng ikväll för att ge oss själva chansen att gå om Oskarshamn som ligger tre poäng före oss ovanför strecket.

— Vi har avverkat den första matchen efter ett litet längre break och det är klart att vi inte är nöjda med gårdagens match. Men idag är det nya möjligheter och vi är sjukt inriktade på att komma ut och ta poäng ikväll. Vi måste ta poäng ikväll för att vi ska ha någon chans inför sista matchen. Det är en tuff situation vi befinner oss i och det är inget att hymla om men vi är här nu och vi har allihopa antagit den här utmaningen, säger Stråhle.

Innan gårdagens match mot Växjö hade vi ett uppehåll på tio dagar. Matchen mot Färjestad ikväll är den näst sista grundseriematchen och den sista på hemmaplan den här säsongen. Vi ställs mot ett Färjestad som också spelade match igår och förlorade.

— Vi har bra koll på Färjestad och vi har gjort bra matcher mot dem tidigare, nu har de bytt lite på tränarsidan så det kan komma något nytt men jag tror inte man hunnit göra några stora förändringar på så kort tid. Det gäller att vi är mentalt förberedda och kommer ut och ger allt i alla situationer, säger Stråhle och fortsätter:

— Vi vill se att vi tävlar, går in i varje närkamp som om det vore den sista i våra liv och att vi offrar oss för varandra och för klubbmärket. Vi ska tömma oss helt och göra allt som står i vår makt för att ta poäng ikväll och spelet tror vi kommer sitta bättre idag när vi fått en match i benen.

Kommunikatör Martin Jibbefors