Hattrick av Sigalet i debuten - Brynäs sänkte Leksand i försäsongspremiären
Publicerad: 2019-08-13
Signad som svensk mästare med Frölunda - hattrickskytt i debuten för Brynäs IF. Jonathan Sigalet hade stor show när vi slog Leksand med 5-2 i försäsongspremiären.

Första perioden säsongen 19/20 ramades in av en härlig kuliss – med fullsatt läktare i Ljusne Ishall.

Magnus Sundquist formerade en laguppställning med Joacim Eriksson i kassen, sju backar och 13 forwards.

Eric Norin var nära att ge oss ledningen med ett stolpskott tidigt in i matchen, men det stannade vid en ramträff.

I stället kunde Leksand ta ledningen efter 11.43 och ett avslut från nära håll.

Sen var det Brynäs tur. Säsongens första mål. Och första målet i den rena dräkten för ett av våra nyförvärv – fjolårets svenska mästare med Frölunda, Jonathan Sigalet.

Den kanadensiske backen fick pucken till vänster i banan efter tekning och utnyttjade en öppen isyta framför Leksands kasse och placerade in en backhand för 1-1 efter 19.19.

Tyvärr fick vi inte bygga särskilt länge på kvitteringen. 19.31 utnyttjade Brynäsfostrade Gävlesonen Sebastian Wännström en två mot etta och rakade in 1-2 bakom Eriksson.

Andra perioden var starkare av Brynäs. Och nyförvärvet Jonathan Sigalet uppgraderade sin inofficiella debut till ytterligare en nivå när han gjorde 3-2.

Men först gjorde kapten Anton Rödin sitt första mål i första matchen tillbaka i klubben.

Ett annat nyförvärv, Jaedon Descheneau, drev upp en två mot etta på högerkanten. Rödin drev på bortre stolpen. Och rightaren Descheneau skickade över en diagonalpass som #18 vräkte in i mer eller mindre öppen kasse. Ett kliniskt två mot ett-mål och tidig kemi mellan nyförvärven.

Tio minuter senare tog vi ledningen för första gången den här säsongen. Jonathan Sigalet vräkte iväg ett skott från blå – som hittade nät för backens andra mål i matchen. En lysande start för en av säsongens största värvningar.

I den tredje perioden tryckte Brynäs på med en växel till – och rundade av för en positiv försäsongspremiär.

Jonathan Sigalet fortsatte att visa kvalitet. Först spelade han fram Greg Scott för en lurig styrning efter 12.15 i powerplay. Precis där efter, i samma numerära överläge, hittade Scott in till Descheneau i slottet. Kanadensaren som öste in poäng i tyska DEL förra säsongen krönte sin kväll genom att skicka in ett direktskott från slottet för 4-2.

Sedan var det Sigalets tur igen.

Nicklas Danielsson hittade in med pucken till en drömyta för kanadensare, innanför Leksands forwards och strax utanför slottet. Sigalet tryckte av direkt och överlistade Leksands keeper för tredje gången. Vi kan därmed konstatera att backen så här långt i sin Brynäskarriär har ett goals per game på 3.0. Eventuellt svårt att hålla i längden, men högst trevlig fakta i kväll.

Brynäs kontrollerade sedan resten av matchen och vann med 5-2 inför den fullsatta ishallen. Säsongen är igång!