Förlust hemma mot serieledaren
Publicerad: 2019-11-29
Brynäs föll på hemmais mot HV71 med 2-5.

Brynäs tog under fredagskvällen emot HV71 i Monitor ERP Arena.

I den första perioden tog HV ledningen med 1-0 efter bara minuten spelad av matchen.

Och en utökning till 2-0 kom efter 7.30 spelat.

I den andra perioden hade Brynäs ett starkare försvarsspel.

De höll undan bra och HV hade det svårare att komma nära inpå - en reducering för hemmalaget hängde i luften.

Den kom också med 35 sekunder kvar av perioden - målet stod Katerina Mrazova för. Hon var assisterad av Lara Stalder och Denisa Krizova.

Inför pausvila stod det 1-2 på tavlan.

I den tredje och sista perioden utökade HV71 sin ledning till 3-1 efter bara 2.55 minuter.

Brynäs reducerade till 2-3 efter 10.15 - då via Stalder som assisterades av Krizova och Mrazova.

Men med tre minuter kvar av perioden så utökade HV till 4-2.

Brynäs tog ut målvakten med chans på en snabb reducering - men då avgjorde HV med ett mål i öppen kasse och slutresultatet blev 2-5.

Chans för revanchs kommer redan imorgon då HV åter igen står för motståndet med nedsläpp 15:00.

Brynäs–HV71 2-5 (0–2, 1-0, 1-3)

Första perioden: 0-1 (1.08) Sanni Hakala (Anna Borgqvist, Rosa Lindstedt), 0-2 (7.30) Hanna Olsson (Kaitlyn Tougas, Sidney Morin)

Andra perioden: 1-2 (19.25) Katerina Mrazova (Lara Stalder, Denisa Krizova)

Tredje perioden: 1-3 (2.55) Danielle Stone (Sanni Hakala, Anna Borgqvist), 2-3 (10.15) Lara Stalder (Katerina Mrazova, Denisa Krizova), 2-4 (16.43) Michelle Löwenhielm (Sidney Morin, Kennedy Marchment), 2-5 (19.31) Danielle Stone (Sanni Hakala, Rosa Lindstedt) mål i öppen kasse

Skott: 1–6, 4–5, 6-6. Totalt: 11-17.