"Man får en adrenalinkick"
Publicerad: 2017-03-21
Herr
Kvartsfinalserien rullar vidare! Vi hann med ett kort snack med assisterande tränare Tommy Sjödin inför den tredje matchen mot Linköping HC

Hej Tommy! Andra raka segern i kvartsfinalserien, hur vill du summera gårdagens match?

-Vi kommer inte riktigt upp i den skärpa och beslutsamhet i defensiven som vi vill göra. Även passningsspelet var stundtals lite slarvigt så det kan vi också göra bättre.

Du är inte helt nöjd med spelet trots att ni vann, vad tar ni med er inför morgondagens match?

-Precis, vi är inte hundraprocentigt nöjda med prestationen under matchen men är givetvis jäkligt nöjda över resultatet. Vi vet att vi kan bättre och det i sig är en trygghet att bygga vidare på. Sedan gör vi såklart saker igår som vi är nöjda med men det kommer bli tufft imorgon. Hittar vi tillbaka till de spelet vi hade mot dem i första mötet, att jobba på rätt sida om motståndaren och ta kloka beslut i egen zon kan det räcka långt även imorgon.

Det blir nu det tredje mötet på kort tid mellan de båda lagen, korrigerar ni något i ert coachande nu när ni vet mer vad motståndarna går för?

-Nej, det är ingenting som vi tagit fasta på utan vi fokuserar fullt ut på vårt spel och det vi vill göra ute på isen. Sedan är vi såklart observanta och kanske trycker lite extra på saker de gör bra som vi behöver vara noggranna med i vårt agerande men det påverkar inte vårt grundspel.

I den första matchen i Linköping hade ni ett stort publikstöd med mycket Brynäsare på plats och även igår var det en hög ljudkuliss i Gavlerinken. Hur mycket betyder publikens stöd för er i laget?

-Det betyder oerhört mycket! Det är alltid positivt när det är bra tryck inne i arenan, man får en adrenalinkick och det blir grymt kul att spela och coacha.

Till sist, vill du hälsa något till alla Brynäs fans?

-Fortsätt stötta oss som ni har gjort hittills, ni har varit grymma! Det var riktigt bra stämning de första matcherna och de hoppas vi på även imorgon och på fredag hemma i Gavlerinken!

I dagsläget har det sålts över 6500 biljetter till Brynäs IF – Linköping HC 24/3. Säkra din biljett här

Johan Larsson