Landslagsstjärna förlänger med Brynäs
Publicerad: 2017-06-09
Dam
”Det här är verkligen mitt drömjobb. Brynäs har lyssnat på mig och hittat en min drömlösning.”

Landslagsspelaren Anna Borgqvist är klar för Brynäs IF:s damlag. Borgqvist, med ursprung i Växjö, kom till Brynäs IF säsongen 2011/2012. Totalt har hon spelat 228 matcher i SDHL och är en av få spelare som lyckats producera minst en poäng i snitt per match. Säsongen 2016/2017 blev det trettiofem matcher och trettiosex poäng.

Under fredagen enades Brynäs IF och Borgqvist om ett nytt kontrakt, för säsongen 2017/2018.

-Jag är otroligt nöjd med att vi nu har signat en av våra absolut viktigaste spelare. Anna är en klasspelare av internationellt snitt, att hon väljer att stanna hos oss sänder starka signaler både till våra nuvarande spelare, kommande nyförvärv och Brynässupportrar säger Johan Stark Klubbdirektör Brynäs IF.

Brynäs IF har tillsammans med företaget Clockwork arbetat fram en totallösning där hon utöver rollen som spelare kommer att arbeta på Clockwork och i Brynäs IFs sociala verksamhet En bra start.

-Jag är så glad, det känns jättebra, utöver hockey så älskar jag att arbeta för barn, unga och få människor att växa och utvecklas. Så det här är verkligen mitt drömjobb. Brynäs har lyssnat på mig och hittat en min drömlösning. Jag känner redan nu stor skillnad i organisationen, jag känner verkligen att Brynäs nu på riktigt satsar på dam och tjejverksamheten, det lyfter oss som spelare och det är roligt att vara med på resan. Jag brinner själv för att inspirera tjejer som spelar hockey och är gärna en del i satsningen med unga tjejer säger Anna Borgqvist.

{!A}

Kommunikationschef Elin Levin