Juniorkollen: Karnatz storspel bäddade för J18:s seger mot serieledarna
Publicerad: 2020-02-18
Junior
En vinst av fem möjliga och 4 av 15 poäng blev facit efter förra veckans juniormatcher, och det när J18 tog en skalp mot serieledande Malmö på lördagen samt en poäng mot Växjö på söndagen. För J20 och U16 blev det förluster mot HV71, Linköping och Leksand.

J20:

Efter landslagsuppehållet var det dags för hemmamatcher igen och det när HV71 och Linköping kom till Gävle under lördagen respektive söndagen. Dessvärre gjorde skadefrånvaron sitt i de två matcherna och man fick se sig besegrade två gånger om, med 6–3 och 4–2.

Man har nu spelat nästan exakt hälften av matcherna och har 10 inspelade poäng hittills.

J18:

Även för J18 var det två hemmamatcher som stod på schemat och det när Malmö och Växjö kom till B-hallen. Lördagens match mot Malmö, som också är serieledare, blev en riktig krigarinsats från laget och man satte gästerna i rejäl brygga när man hade gjort 2–0 efter åtta minuters spel.

Det blev till slut 5–2 till J18 efter att 03:orna gjort fyra av de fem målen och Gustav Karnatz varit vass mellan stolparna när han tog 23 av 25 skott.

Söndagens match mot Växjö blev även det en målrik historia och när man startade den tredje perioden var det 4–3 i hemmafördel. Men ledningen visade sig vara lite för skör och med lite drygt två minuter kvar kom också en kvittering från Växjö.

Matchen fick alltså avgöras i sudden death och där var det Växjö som fick med sig extrapoängen, och J18 tog fyra av sex poäng på helgens matcher.

U16:

Även för U16 visade sig skador i truppen bli allt för krävande. Hemma mot Leksand på lördagen fick man förvisso en bra start med ett mål efter mindre än två minuter, men efter det gick det inte alls som det var tänkt för laget. Trots mängder av lägen så var det gästerna som gjorde målen och det var 1–3 när man hade spelat halva matchen.

Det blev till slut 2–6 i B-hallen efter ett avslutande mål i tom kasse. Laget har, trots det, redan vunnit serien och har nu en match kvar att spela. Den spelas mot Örebro på torsdagen.