Brynäs kämpade väl – men AIK kunde avgöra matchen i powerplay
Publicerad: 2018-10-10
Brynäs var på besök i Solna under torsdagskvällen för ett möte med AIK som för kvällen kunde mönstra fyra hela kedjor – mot Brynäs knappa tre kedjor. Trots storleksskillnaden på matchtrupperna fick AIK kämpa hårt för att få hål på Ellen Jonsson och kunde till slut vinna matchen med 2–0.

Den första perioden var en jämn tillställning som också skulle sluta mållös för båda lagen. Brynäs och AIK bytte chanser med varandra och skottstatistiken visade 11–8 till hemmalaget när matchuret stod på 20 spelade minuter.

Detta skulle förändras i period nummer två när AIK kunde göra aftonens första mål i Powerplay efter endast 39 sekunders spel.

Efter målet skulle Brynäs ork börja tryta som mötte ett AIK med en betydligt större matchtrupp. Hemmalaget var även effektiva i Powerplay där de kunde skapa tryck mot Brynäskassen.

Ändå var ställningen efter två spelade perioder fortfarande 1–0 till AIK och vi spelade med stort hjärta ute på isen, dock utan att kunna överlista motståndarmålvakten.

Den tredje perioden var spelmässigt lik den andra med ett piggt AIK som satte stor press på Brynäsarna som kämpade tappert utan att få utdelning i den offensiva zonen.

Matchen slutade 2–0 till AIK.

AIK – Brynäs 2-0 (0–0, 1-0, 1-0)