Tre poäng i premiären - Jonsson och Brolin avgjorde för Brynäs
Publicerad: 2018-09-09
Här är Brynäs sköna seriepremiär. Seger 2-1 mot SDE - efter game winning goal av Franny Brolin och storspel av Ellen Jonsson. -Känslan är som Erika sa när hon kom in efter matchen. Magiskt tjejer. Jäkla kämpainsats, säger tränaren Magnus Carlsson.

Den första perioden öppnade något upp och ned.

Brynäs hade ett par fina chanser genom både Hilda Törner och Erika Grahm – utan resultat.

Sedan tog SDE ledningen med 1-0 efter ett friläge i powerplay. 4.11 in i perioden.

Men Brynäs fick också chansen i fem mot fyra – och kom tillbaka i målprotokollet. Erika Grahm och Malin Axelsson satt upp en puck på offensiv blå för nyförvärvet Sarah Forster.

Backen bombade iväg ett perfekt slagskott i krysset för kvitteringen till 1-1.

I den andra perioden tog Brynäs ledningen med 2-1 efter 4.01.

Målet kom när Fanny Brolin presenterade sin seriepremiär på allvar.

Först spelade forwarden fram Caroline Markström till ett friläge med en lysande pass rakt in slottet – sedan gick hon på kasse och knackade in returen med en backhand.

Vi ledde med 2-1 inför tredje. Där såg Ellen Jonsson till att ge laget chansen att vinna - med flera stora räddningar.

Målvakten nöp ett par frilägen och agerade tryggt genom hela matchen.

Det betydde 2-1-seger och tre poäng in på kontot. Nu väntar tio dagar till nästa match, Modo hemma i Gavlerinken onsdagen den 19 september.

Då kommer våra kanadensiska nyförvärv att ha anlänt - och vi kan för första gången säsongen 18/19 matcha en full trupp. Varmt välkommen att titta då!