Brynäs tvingades kapitulera mot LHC - trots Rylanders klassmål
Publicerad: 2018-10-07
Ett klassmål av Hanna Rylander. Men tyvärr också förlust, 1-3, hemma mot Linköping.

Brynäs ställde upp med samma lag som igår men med ett målvaktsbyte där Sonja Van Der Bliek fick vakta kassen.

Lagen hade spelvändningar åt båda håll och tre minuter in i första fick Cassandra Vilgrain ett läge men LHC målvakten Lisa Nordlöf knep den.

05.32 drabbades LHC av en utvisning och där med kom matchens första powerplay till Brynäs, och Linköping höll undan bra då mestadels av det numerära överläget spelades i defensiv zoon.

14.16 var det Brynäs tur att spela i numerärt underläge och 45 sekunder senare kunde Linköping ta ledningen med 1-0.

Dom väldigt få skott på mål(4) som Brynäs fick tog Nordlöf utan problem och LHC vann den första perioden med ett mål.

I den andra perioden kom ett tidigt PP till LHC som totalt bromsade Brynäs, men Van Der Bliek tog dom skott som avlossades och Brynäs lyckades hålla undan.

Kort där efter hade Brynäs två fina lägen men det ville sig inte för hemmalaget. Andrine Furulund slog en fin pass till Sarah Forster som olyckligtvis missar pucken.

10.30 in i andra fick Brynäs en chans att kvittera i powerplay, men LHC kunde enkelt rensa undan. Det märktes tydligt vilka som förde matchen både med och utan fulltaliga spelare på isen.

Men det blev en mållös andra period tack vare Brynäsmålvakten som räddade hela 16 skott.

Efter en krock framför mål med en Linköpingspelare i den andra perioden fick Gardner eskorteras av isen och dök inte upp för spel i den tredje.

Och det blev allt tyngre för ett redan skadedrabbat Brynäs när Linköping kunde utöka sin ledning till 2-0 efter bara 43 sekunder.

En rad felpass och missade markeringar tog Linköping vara på direkt och kort därefter hade LHC utökat sin ledning med ytterligare ett mål.

Men med 31 sekunder kvar av matchen snyggar Hanna Rylander till resultatet och gör 1-3 till Brynäs som spräcker Lisa Nordlöfs nolla.

Linköping hade matchen och det visade sig tydligt i skottstatistiken som Brynäs förlorade med 13-39 och man var aldrig riktigt nära att hämta upp.

Brynäs IF–Linköping HC 1-3 (0–1, 0-0, 1-2)

Första perioden: 0-1 (15.01) Kennedy Marchment (Lara Stalder, Sidney Morin) spel fem mot fyra

Andra perioden: -

Tredje perioden: 0-2 (00.43) Lara Stalder (Sidney Morin), 0-3 (03.08) Lara Stalder (Nicoline Söndergaard Jensen, Emma Murén), 1-3 (19.29) Hanna Rylander (Emelie Cordoba, Sarah Forster)

Skott: 4–11, 5–16, 4-12. Totalt: 13-39