• Huvudsponsorer

Säsongens första match mot Linköping.

1 november 2017 16:39
Herr

Brynäs åter på svensk mark och färden går direkt till Linköping.


Brynäs kommer direkt från Tyskland efter segern i den första CHL-åttondelsfinalen mot Adler Mannheim att kastas in i hetluften i SHL. Man möter Linköping på bortaplan och förhoppningsvis finns en hel del positiv energi laddat i laget efter vinsten mot Mannheim.

Linköping har liksom Brynäs inte ännu riktigt visat lejonklon den här säsongen. De tippades som ett topplag men har inte fått spelet att stämma och inte heller har alla nyförvärv varit på förväntad nivå. För deras del har inget spel i CHL varit aktuellt och de har fått några dagars vila inför morgondagen. Vi får se om det syns i matchen mot Brynäs.

En viktig match är det definitivt. Brynäs har spelat bra på bortais och behöver fortsätta med det förstås. Det är sju poäng upp till Linköping i tabellen, låt vara att de har en match mer spelad, och en förlust skulle innebära att tio poäng behöver plockas in. Det är ett scenario vi helst vill slippa.

Tommy Sjödin och Janne Larsson jobbar tillsammans med spelarna hårt på att plocka in poäng och klättra i tabellen.

Om vi på goda grunder kan fastslå att Brynäs har spelat bättre på bortaplan än hemma i Gavlerinken. Hur är då Linköping som hemmalag? Nja, inte alldeles övertygande. Sju hemmamatcher har gett två trepoängare och en seger på straffavgörande. Så litar vi på statistiken är det mycket god chans för att det bortastarka Brynäs vinner över det hemmasvaga Linköping.

Fast så enkelt är det förstås inte. Brynäs kommer att få slita för poängen. Dock har Tommy Sjödin och Janne Larsson börjat få bättre fason på lagets spel. Det har märkts i de senaste matcherna att det där lite krampaktiga agerandet på isen börjar att förändras till något mer produktivt och positivt. Även utanför isen märks en tydlig skillnad på hur truppen agerar. När man möter spelarna dagligen är det ett glatt gäng man ser. Några gamnackar syns inte till.

Vilket lag man ställer upp med återkommer vi med i Sista Snacket under morgondagen. Kanske finns några spelare åter? Kevin Clark, Lukas Kilström och Aaron Palushaj talar vi då om. Och hur formerar Sjödin om laget i det fall dessa tre eller någon av dem är redo för spel?

Jesper Jensen gjorde mål mot Adler Mannheim och förväntas spela imorgon mot Linköping. I förgrunden syns Aaron Palushaj och Kevin Clark. Om någon av dem finns med på torsdagskvällen återstår att se.