Linus Ölund får kontrakt med A-laget
Publicerad: 2015-12-01

Linus Ölund får nu ett A-lagskontrakt för resten av den här säsongen och i ytterligare två år.

Ytterligare en av Brynäs IF:s unga, talangfulla spelare får nu kontrakt med A-laget. Det är forwarden Linus Ölund som kontrakterats för resten av den här säsongen och för ytterligare två år.

- Det är fantastiskt kul, säger Tomas Thelin, utvecklingsansvarig i Brynäs IF. Det är därför vi har vår verksamhet, för att få upp juniorer i A-laget. Vi har också en sportchef som vågar skriva kontrakt med våra begåvningar. Jag blir verkligen glad varje gång en av våra juniorer får ett A-lagskontrakt. Det blir ytterligare ett kvitto på att vår juniorverksamhet håller hög kvalitet.

Linus Ölund är född 1997 och kom till Brynäs från IK Huge för spel i det regionala laget Brynäs U16. Efter det kom han in på Brynäs ishockeygymnasium och har spelat i juniorlagen Brynäs J18 och Brynäs J20. Redan förra säsongen fick han testa på att spela några matcher i SHL, och den här säsongen har han redan gjort 15 matcher med A-laget. Linus har också vid ett flertal tillfällen varit uttagen i landslaget på juniornivå.

- Linus är en väldigt bra tvåvägsspelare där han behärskar både box play och power play föredömligt, säger Tomas Thelin. Han är begåvad med ett väldigt bra spelsinne och har stor spelförståelse. Han är en producerande spelare med bra teknik och med en stark karaktär som gör honom till en mycket bra ledare. Han är träningsvillig och väldigt noggrann i allt han gör. Han är verkligen ett föredöme inom sin idrott.

Catarina Carlsson