Förlängningsseger mot Leksand — kolla in de härliga glädjescenerna från omklädningsrummet
Publicerad: 2019-10-23
Det blev seger med 3-2 mot Leksand under onsdagskvällen. Men den satt långt inne, vinsten, och bärgades först efter förlängning. I klippet ovan kan ni njuta av glädjescenerna i omklädningsrummet efter matchen.

I den första perioden hade Brynäs ett stort spelövertag, så det var inte många som överraskades när Lara Stalder gjorde 1—0 efter dryga sju minuter spelade, snyggt framspelad av Michela Cava.

Men Leksand tänkte inte ge sig enkelt denna kväll, och kvitterade några minuter senare. Båda lagen skapade fler chanser i den första perioden, men det var Brynäs som förde spelet.

Den andra perioden började som den första slutade, men Leksand tuggade sig mer och mer in i matchen. Perioden slutade mållös, trots flera målmöjligheter åt båda håll.

I den tredje perioden hade Leksand vuxit in i matchen, och vi blev alltmer avvaktande. Det var också bortalaget som tog ledningen när man utnyttjade ett numerärt överläge i mitten av tredje. Målet betydde 1—2 och skapade dramatik.

Men Brynäs höll lugnet, och med en och en halv minut kvar så kvitterade Malin Axelsson till 2—2 med hennes första mål för säsongen.

I förlängningen var det inledningsvis Leksand som skapade chanser, men även Brynäs hade möjligheter att avgöra matchen. Vilket man till slut också gjorde, när Michela Cava satte dit ett friläge.

Två poäng till Brynäs, som spelar nästa match borta mot Djurgården på onsdag.

Brynäs–Leksand 3–2 (1–1, 0–0, 1–1, 1–0)

Första perioden: 1-0 (7.04) Lara Stalder (Michela Cava, Maja Nylén-Persson), 1–1 (13.47) Hanna Sköld (Emma Woods, Betty Jouanny).

Andra perioden: —.

Tredje perioden: 1–2 (10.46) Hanna Sköld (Emma Woods), spel fem mot fyra, 2–2 (18.28) Malin Axelsson (Erika Grahm), spel fem mot fyra.

Sudden death: 3–2 (3.21) Michela Cava (Denisa Krizova, Erika Grahm)

Skott: 17–13 (6–3, 5–4, 6–6, 3–1)

Utvisningar, Brynäs: 3x2 min, 1x10 min. Leksand: 3x2 min.

Domare: Katarina Timglas.