• Huvudsponsorer

J18-kaptenen Barrögård nominerad till årets Tigern-stipendiat: ”Jäkligt glad”

6 december 2018 12:50

Först ut var Victor Söderström.

Nu presenteras nästa Tiger-stipendiat.

Victor Barrögård, lagkapten i Brynäs J18, är den andra att bli nominerad.

— Nu får jag inte vika ner mig för fem öre efter det här, säger han.


Victor Barrögård fick ett riktigt glädjebesked i veckan.

Han är den andre som är nominerad till årets Tigern-stipendiat. Den första som nominerades var Victor Söderström.

— Man blev jäkligt glad. Det här är inget man gått och tänkt på men det var riktigt skönt. Kul att någon har sett det jag gör. Och nu måste jag fortsätta med det och får inte vika ner mig för fem öre efter det här, säger Barrögård, som är född 2001.

Barrögård spelar som center, har Brynäs som moderklubb men har också spelat i Strömsbro. I år gör han sin poängmässigt bästa säsong och han har än så länge stått för 16 (9+7) poäng på 19 matcher. Han ser det också som en stor ära att få ha ett ”C” på bröstet.

— Jag trivs som lagkapten och är stolt över att få vara det över ett så här bra lag, säger 17-åringen.

Beskriv dig själv som spelare!

— Jag jobbar hårt, är fysisk och försöker få igång laget så mycket jag kan. Jag ger alltid 100 procent.

Den unge talangen spelar med nummer 38 på ryggen, och har en speciell historia varför han valt just det tröjnumret:

— Min morfar, Curt, är född 1938. Han har alltid stöttat mig mycket och skjutsat mig till hockeyträningar och sånt. Han står mig väldigt nära, säger Victor.

Juryns motivering:

”Victor är en mycket duktig tvåvägspelare med en stor spelförståelse, stark puckvinnare och mycket duktig passningsspelare som gör honom till en stark poängproducerande spelare, läser spelet föredömligt och har en mycket hög arbetskapacitet, mycket bra spelsinne med en bra explosivitet i sin skridskoåkning. Victor har även enormt fina ledaregenskaper och skapar därigenom ett stort lugn och bra gemenskap i laget. Han är enormt träningsvillig och är ett föredöme både på och utanför isen.”

Varje år delar Stiftelsen Lennart ”Tigern” Johanssons minnesfond ut ett stipendium till en ung, lovande ishockeyspelare som under året visat stort ”Tigerhjärta”. Övriga kriterier är att mottagaren under året ska ha höjt sig över sina lagkamrater i något avseende; visat sig vara en god kamrat, haft en positiv personlighetsutveckling som inneburit högre standard och prestationsförmåga, eller i något avseende övervunnit sig själv.

Stipendiet är 15 000 kronor och ska användas i utbildande syfte, till exempel kan det användas för en studieresa till NHL. Mottagaren ska vara 17 eller 18 år och kan endast tilldelas stipendiet en gång. De två spelare som nominerats till stipendiet, men inte blev årets mottagare får ett stipendium på 1000 kr som delas ut i samband med skolavslutningen. Totalt delar Lennart "Tigern" Johanssons minnesfond ut 17 000 kr per år.

Tidigare pristagare

2011/2012 Elias Lindholm

2012/2013 Mattias Nörstebö

2013/2014 Oskar Lindblom

2014/2015 Jens Lööke

2015/2016 Jesper Boqvist

2016/2017 Samuel Ersson

2017/2018 Marcus Westfält

Stöd Lennart "Tigern" Johanssons minne

Vill du vara med och stödja Lennart "Tigern" Johanssons minnesfond?

Vi tar tacksamt emot alla bidrag som ges.

Bankgiro 791-5432 (Danske Bank)