• Huvudsponsorer

Serieledarna utmanar i Gavlerinken

1 december 2017 13:50
Herr

Blir det fjärde raka fullpoängaren för Brynäs? Video med Samuel Asklöf.


Det är en hektisk julmånad som Brynäs ger sig in i. Nio matcher ska hinnas med innan nyårsfirandet. Sju i SHL och två i CHL. Flera av dem mot riktigt vasst motstånd. Bland annat blir det matcher mot Växjö (hemma och borta), Skellefteå (b), Luleå (b) och Färjestad (h). Det känns därför extra skönt att kunna konstatera att Tommy Sjödins lag nu har hittat styrkan att ta poäng även när spelet haltar något. Sådant skapar ett vinnande lag.

Vi såg ett exempel på detta under gårdagens hemmamatch mot Rögle. Det var bara bitvis i matchen som Brynäs lyckades få ut full kapacitet av laget men man finner ändå vägar till att vinna. Lagmaskinen tuggar på och några spelare som känns lite hetare än övriga producerar.

Igår var det Rögle som svarade för motståndet. Inget ont om ängelholmslaget som spelade riktigt bra men imorgon är det serieledarna Växjö som ställer upp på andra sidan isen. Och det är klart att där finns det lite andra skills. Matchen kommer att ge en fingervisning om hur bra Brynäs är just nu.

Juuso Ikonen håller en låg profil utanför isen. Han är inte den som syns och hörs mest. Men på isen är det annorlunda. Där bjuder han på en bländande ishockey och skapar rubriker.

Växjö kommer från en hemmaförlust mot Luleå där man föll med 3-5 efter att ha släppt in fyra mål under ett fem minuter långt boxplayspel. På bortaplan har Växjö varit nästan omöjliga att komma til tals med. Man har sex raka segrar och nio av säsongens elva bortamatcher har slutat med seger. Imponerande.

Linus Ölund i centrum av spotlighten. Det är mycket Linus förtjänst att den andra kedjan med honom, Aaron Palushaj och Juuso Ikonen lyckas så bra. Linus är på ett sätt det som Oskar Lindblom var i den första kedjan under fjolårssäsongen. Dynamon som skapar ytor och ger medspelarna den tid de behöver.

Lagen möttes i den första omgången. Växjö hade fördel av hemmaplan och vann efter straffläggning med 4-3. Brynäs mål gjordes av Samuel Asklöf, Aaron Palushaj och Lucas Carlsson. Janne Pesonen var stor matchvinnare för hemmalaget. Han svarade för två mål assisterade till ett och satte den avgörande straffen. Men han är nu sedan ett tag tillbaka på Växjös skadelista.

För Brynäs del så kommer några spelare från premiärmatchen mot Växjö inte att vara med i Gavlerinken imorgon. Mikael Johansson, Louie Caporusso och Marc Zanetti finns inte längre kvar i laget. Jonathan Granström, Jörgen Sundqvist, Daniel Paille, Felix Sandström som var andramålvakt och Simon Bertilsson dras med skadeproblem. Den sistnämnde kör dock ett ispass med laget idag. Det är alltså ett något annolunda Brynäs som kommer till spel när pucken släpps klockan 15.15 på lördag. Även på tränarfronten är det annorlunda. Roger Melin har lämnat över till Tommy Sjödin.

Samuel Asklöf gjorde säsongens första Brynäsmål just mot Växjö. Så här säger han inför lördagens match.

Nu på fredagens eftermiddag har biljettförsäljningen passerat 5000. Biljett till matchen kan du köpa här:

Klicka här för att köpa biljett >>>