Brynäs jagar revansch när Mora åter gästar
Publicerad: 2017-11-03
Herr
Vi får inte tappa tålamodet även om poängen inte ramlat in

Det blev en snöplig förlust när Mora gästade Brynäs den tjugoförsta oktober. Masarna åket hem med tre poäng efter en match där det mesta gick emot hemmalaget. Nu är det verkligen dags att ta en rejäl revansch på masarna.

-Vi får inte tappa tålamodet även om poängen inte ramlat in. Det gäller att hålla kompassen i rätt riktning. Vi jobbar efter en linje hur ví ska spela och vi är på rätt väg, säger Tommy Sjödin dagen före matchen mot Mora.

-Jag tror att folk ser att vi spelar med hjärta och att snart så vänder det, fyller Jörgen Sundqvist i med. Han hyllas i morgon för sin 650:e match i Brynäs. "Jag ska fira med att sätta ett par kassar" lovar han och ler brett.

{!A}

Jörgen Sundqvist hyllades för sin 600:e match den trettionde december 2015.

-Även om vi förlorar en match som den igår så tycker jag att vi är där och gör det bra på det stora hela. Det är viktigt att vi ser det. Vi krigar och släpper inte in så många mål som tidigare och kan vi fortsätta att hålla fokus på rätt saker så kommer det att tippa över till vår fördel, säger Sjödin.

En som kan hjälpa till med att få det att tippa över till fördel Brynäs är Simon Bertilsson. Han har inga problem med att spela med hjärta och själ.

{!B}

Simon Bertilsson, nyligen uttagen till landslaget, är en spelare som aldrig viker undan för en fight.

En av många detaljer som Tommy Sjödin och Janne Larsson tittar på är tekningarna. Brynäs har förlorat lite för ofta och med lite för stora siffror i tekningsstatistiken de senaste matcherna.

-Jag har svårt att se att motståndarna ska vara så mycket bättre än oss på att teka. Det är inte bara tekningsgubben det handlar om utan även de andra fyra måste vara på hugget. Så det är något vi tittar på. Nu ska det bli skönt att få spela hemma. Jag är säker på att spelarna tycker detsamma, avslutar Sjödin.

På lördag klockan 18.00 släpps pucken i matchen mot Mora. Väldigt viktiga poäng på spel då och givetvis är du väl i Gavlerinken och hjälper fram laget?

Via länken nedan kan du köpa din biljett.

Klicka här för att köpa biljetter till matchen >>>

I Sista Snacket i morgon presenteras den bekräftade laguppställningen.

Sportreporter Peter Mansson