Tung förlust inför ett välfyllt Gavlerinken
Publicerad: 2019-01-18
Brynäs tog emot Djurgården hemma i Gavlerinken framför 6 616 supportrar - i retrotröjor inspirerade från Guldåret -99. Men det blev förlust med 1-2.

Den första perioden hade Brynäs det tungt i egen zon - och 6.03 sköt Jonathan Davidsson i DIF in 1-0 till gästerna.

12.57 kvitterade Brynäs till 1-1 när Nicklas Danielsson pangade in en puck direkt efter tekning - från backposition.

Jacob Blomqvist som före nedsläpp hyllades för 300 matcher i Brynäströjan hade ett jätteläge att göra ett ledningsmål men blev neddragen av motspelare - ingen åtgärd från domarhåll.

Även Jesper Boqvist hade två chanser, men ingen utdelning.

Inför pausvila stod det 1-1 på tavlan.

I den andra perioden spelade lagen jämnare.

Brynäs hade flertalet chanser att ta ledningen - men det ville sig inte.

14.28 var det istället Djurgården som tog ledningen med 2-1 via Jason Garrison.

Brynäs låg inte långt efter och med 30 sekunder kvar av perioden kom Joachim Rohdin i ett friläge - men missa.

Med en skottstatistik på 7-14 så hade gästerna dubbelt så många skott på mål i den andra perioden.

I den tredje och sista perioden blev motgångarna allt fler.

Brynäs låg i hälarna på Djurgården och tillslut kom kvitteringsmålet - som efter en lång videogranskning dömdes bort.

Brynäs fortsatte jaga efter en kvittering - och med 2.48 kvar av matchen fick de sin chans i powerplay.

Tillslut plockade de målvakten och tryckte på rejält i offensiv zon.

Kvitteringen var inte långt borta med dessvärre rann slutsekunderna iväg och Djurgården fick med sig 3 poäng hem.

I morgon kommer Brynäs besöka Hovet - chans för revansch!

Brynäs–Djurgården 1-2 (1–1, 0-1, 0-0)

Första perioden: 0-1 (06.03) Jonathan Davidsson (Axel Jonsson-Fjällby, Alexander Urbom), 1-1 (12.57) Nicklas Danielsson (Ryan Gunderson, Joel Kellman)

Andra perioden: 1-2 (14.28) Jason Garrison (Emil Bernström, Petteri Wirtanen)