Dam: Emma Murén till Brynäs IF
Publicerad: 2016-07-13

Idag blev det klart att den landslagsmeriterade forwarden Emma Murén är klar för spel med Brynäs IF kommande säsong.

Arbetet med att bygga truppen inför säsongen 2016/2017 fortsätter med raska steg. Idag kan vi presentera forwarden Emma Murén som nästa nyförvärv till Brynäs IF. Emma Murén och Brynäs IF har kommit överens om ett kontrakt på ett år.

– Det känns sjukt roligt att få chansen att vara en del av Brynäs kommande säsong, säger Emma Murén. Det ska bli väldigt spännande att få testa på något nytt och riktigt kul att få göra det i Brynäs.

Emma Murén är född 1998 och kommer från Hammarö utanför Karlstad. Hon började sin hockeykarriär med killar i Hammarö HC innan hon säsongen 2012/2013 gick till att spela med tjejer i Skåre BK under två säsonger. Säsongen 2014/2015 flyttade hon till Dalarna där hon studerade på Leksands hockeygymnasium och det blev spel med Leksands IF i Riksserien. Trots sin unga ålder har Emma representerat regionslaget Väst under två säsonger och Sveriges U18 landslag under tre säsonger, där det blivit ett regions-guld och ett VM-brons. I fjol gjorde Emma 8 poäng (3+5) för sitt Leksand på 23 matcher i Riksserien.

– Jag kände att jag behövde få nya utmaningar i min vardag för att kunna ta nästa steg i min utveckling, och jag fastnade direkt för Brynäs, säger Emma. Brynäs är en stark förening där det satsas på att ge spelarna rätt förutsättningar till att hela tiden bli bättre. Tillsammans med föreningen, laget och ledarstaben tror jag att jag kan få den utveckling jag vill ha.

– Emma är en otroligt talangfull spelare som trots sin unga ålder är väldigt erfaren nationellt men också internationellt, säger Madeleine Östling, tränare Brynäs IF. Det är en spelare som har en stark skridskoåkning och fin klubbteknik som verkligen har framtiden framför sig. Jag ser fram emot att följa hennes utveckling på nära håll kommande säsong, avslutar Östling.

 

Brynäs IF