• Huvudsponsorer

"Nu ska vi skruva upp målskyttet"

18 januari 2017 08:44
Dam

Assisterande tränare Nanna Jansson vill se uppstarten av en flickverksamhet samt ger förutsättningarna inför kvällens bortamatch mot AIK


Hej Nanna! Berätta med egna ord om hur du upplevde lördagens match, både spelmässigt och inramningen.

-Vilken lördag, så fantastiskt roligt att få känna stödet i ryggen. Publiken gav oss en oerhörd energi, syn att vi inte lyckades spräcka den där nollan och ge Brynäsfansen mål. De var värda det!

Hur viktigt tror du det är att det startas en hockeyverksamhet för flickor i Gästrikeregionen?

-Jag ser det som en förutsättning för att kunna generera morgondagen damhockeyspelare från vårt distrikt. Det är helt klart ett måste. Jag hoppas ju att vi, genom matchen i lördags, kunde tända många tjejers intresse att börja spela ishockey. Nu handlar det om att kunna ta hand om dem på bästa möjliga sett. Då är en tjejverksamhet i Gävle ett måste.

Serien har precis startat om för er med en seger och en förlust efter straffar, vilka svar vill man som tränare ha inför ett kommande slutspel?

-Jag tycker att de svaren laget givit oss efter uppehållet har varit oerhört positiva. Vi spelar en trygg och stark hockey just nu. Nu ska vi skruva upp målskyttet också. Men det kommer, jag är lugn.

Ni har vunnit mot AIK på hemmaplan två gånger tidigare under säsongen, vad blir nycklarna för att ta en seger ikväll på bortaplan?

-Nycklarna blir att följa vår gameplan i kombination med hungern efter att kunna knipa den åtråvärda 4:e platsen i serien som vi nu jagar samt att åka mycket skridskor.

Hur ser truppen ut inför matchen imorgon, några skadar, avstängningar etc.?

-Vi har en förkylning annars är alla tillgängliga utom Betty som har fotleden gipsad.