• Huvudsponsorer

Sista Snacket

16 november 2017 13:58
Herr

Svåra Malmö väntar på bortais. Asklöf och Liljewall i videointervjuer.


Med en tabellplacering som tolva och en hunger efter poäng att stilla flyger Brynäs idag ner till Skånes residensstad. Där väntar ett svårspelat hemmalag som brinner för att visa fansen att debaclet senast mot Linköping bara var resultatet av en olycklig kväll. Gästerna stal då samtliga poäng i en match som Malmö borde ha vunnit.

Läget är liknande för Brynäs som kommer från en hemmamatch där man också borde ha fått med sig poäng. Men där oflytet och bristen på tillräckligt vassa avslut gav en förlust.

Skånelaget talar om att fortsätta på sin positiva offensiv men att krydda den med fler mål. Dessutom vill man ha mer skärpa i det defensiva spelet. Vi ska se till att jobba fysiskt och hårt. Och att trötta ut Brynäs backar så att vi har en fördel med oss upp till Gävle på lördag, säger man.

Vi får väl se hur de lyckas med det. Klart är dock att det inte blir någon enkel match för Brynäs. Men med gott om energi och stort fokus på det egna spelet kan det bli välbehövliga poäng för Tommy Sjödin och hans manskap.

Så här sade återkommande Samuel Asklöf på onsdagskvällen om hur han ser på matchen i Malmö.

Ett hot mot Brynäs kommer Rhett Rakhshani att vara. Amerikanen återkom i matchen mot Linköping efter att ha varit borta från spel i fjorton matcher på grund av skadeproblem. Han visade då direkt att han är tillbaka på den höga nivå där han var innan skadan. Se upp för nummer 49 alltså, Brynäs.

En som väl känner till hur det är att spela mot Malmö på deras hemmaplan är Christopher Liljewall. Som tidigare lagkapten i Rögle har han många minnen från heta skånederbyn.

Alldeles innan han klev på bussen till Arlanda denna morgon sade han så här:

Brynäs kommer till spel med följande lag:

Målvakter är Linus Fernström och David Rautio

Backpar Simon Bertilsson/Ryan Gunderson. Lukas Kilström/Elias Fälth. Jörgen Sundqvist/Marcus Ersson. Sjunde back är Henrik Larsson. Lucas Carlsson är avstängd även ikväll men kan spela på lördag.

Framåt blir det Juuso Ikonen och Kevin Clark med Jesper Jensen som center. Alexander Bjurström och Aaron Palushaj på kanterna och Linus Ölund i mitten. Johan Alcén och Jacob Blomqvist spelar åter med Marcus Westfält som center då Jonathan Granström fortfarande dras med en känning. I den fjärde linan finner vi Daniel Mannberg och Christopher Liljewall. De får med sig Samuel Asklöf. Trettonde forward blir Adam Hirsch.

Matchen startar 19.00 liksom sex andra SHL-matcher denna kväll. Särskilt fokus lägger vi på Frölunda som möter Luleå borta. Frölunda är just nu tionde lag i tabellen på tjugotre poäng. Intressant är också drabbningen mellan Mora och Karlskrona. Mora har placeringen före Brynäs med tre poäng mer och Karlskrona ligger en poäng efter Brynäs. Dessutom är Örebro på jakt efter poäng nere i Ängelholm. Örebro ligger nia på tjugofyra poäng.

Efter den här matchen spelar Brynäs hemma på lördag klockan 15.15 i den andra fighten mot Malmö. Det är få biljetter kvar så passa på att boka din via länken nedan.

Klicka här för att köpa biljett >>>