"Brynäs var det bästa alternativet"
Publicerad: 2015-04-07

I slutet av förra veckan blev det klart med första nyförvärvet till Brynäs A-lag inför nästa säsong, backen Jonathan Pudas. Vi har pratat med Jonathan för att lära känna honom lite bättre.

Först och främst, välkommen till Brynäs IF.
-Stort tack! Det känns riktigt bra och jag fram emot att komma på plats och lära känna alla runt laget och i föreningen.

Varför föll valet på Brynäs?
-Jag tror att det finns mest utvecklingsmöjligheter i Brynäs helt enkelt. Det stod och vägde mellan att stanna kvar i Karlskrona eller att gå till Brynäs men ju mer jag funderade på det ju mer kände jag att Brynäs var det bästa alternativet. Brynäs är en stark organisation och det är något som tilltalar mig. Sedan känner jag Stefan Bengtzén sedan tidigare och vi har alltid haft en bra kontakt. Det ska bli roligt att testa på något nytt och jag tror att jag kan få en bra utveckling i Brynäs.

Vad är din bild av föreningen?
-Som sagt så verkar det vara en stark organisation. Spelmässigt så kan jag bara relatera till när jag spelade med Skellefteå under junioråren och vi mötte Brynäs. Det var alltid tuffa och tighta matcher. De hade många spelskickliga spelare i juniorlagen och det är ett bevis på att man har en stark organisation hela vägen ner.

Ni gjorde en otrolig resa i Karlskrona den här säsongen när ni tog upp laget i SHL. Hur skulle du beskriva din utveckling under säsongen?
-Det har väl varit som för hela laget, det har gått riktigt bra. Pilarna har bara pekat uppåt både för mig personligen och för laget under säsongen. Jag känner att jag har utvecklats enormt mycket och som grädden på moset kunde vi spela upp laget till SHL, det var en riktigt rolig säsong.

Har du följt SHL och Brynäs något i vinter?
-Nej, inte så mycket. Inte mer än att man är en typisk hockeynörd som läser tidningarna och tittar tabeller, ha ha. Men så mycket mer än så har jag inte hunnit med.

För de som inte sett dig spela än, hur skulle du beskriva dig själv på isen?
-Enklast möjliga skulle jag beskriva mig som en offensiv back. Min främsta styrka ligger i det offensiva spelet och jag hoppas att jag kan bidra mycket i det spelet.

Vad kan fansen förvänta sig av dig nästa säsong?
-Det är svårt att säga. Men det jag kan lova är att jag kommer jobba oerhört hårt varenda dag. Sedan hoppas jag att mina offensiva kvalitéer går hand i hand med det.

Har du hunnit satt upp några personliga mål med nästa säsong?
-Nej, det har jag inte. Det är svårt att sätta upp mål så här på förhand. Jag siktar på att få en bra start på säsongen och få förtroende från tränarna, sedan får jag utgå därifrån.

Förutom Stefan Bengtzén, känner du någon i laget sedan innan?
-Jag har varit på några läger med Daniel Mannberg förut så honom känner jag lite ytligt. Men annars är det ingen som jag känner. Det ska bli roligt att få knyta nya kontakter och det brukar gå smidigt och fort att lära känna varandra.

Vad vet du om Gävlestad?
-Inte så mycket alls faktiskt. Jag har bara spelat juniormatcher i Gävle och då fick man mest se ishallen. Annars har jag inte varit så mycket i Gävle faktisk. Det ska bli spännande att få se vad Gävlestad har att bjuda på.

Hur ser närmaste veckorna ut för dig?
-Jag ska kolla på några lägenheter i Gävle nästa vecka och tanken är att flyttlasset går vid månadsskiftet.



Madeleine Östling