Sista Snacket
Publicerad: 2017-11-25
Herr
Det var lite Tommy Sandlin stuk över vår prestation mot Karlskrona

-Det är solklart att det blir en tuff match, säger Tommy Sjödin inför fighten mot Örebro. Tommy kan också meddela att det blir samma uppställning som den som startade matchen mot Karlskrona. Möjligen med den förändringen att Samuel Asklöf kommer åter i spel och att i så fall Adam Hirsch börjar på bänken. Asklöfs medverkan är dock inte riktigt säker. Vi får vänta och se hur det ser ut när laget slutgiltigt släpps ett par timmar före nedsläpp.

I tisdags blev det en poäng efter ledning tre gånger under matchen. I torsdags mot Karlskrona vinst med 3-1 efter två mål under den sista perioden. Jag ber Sjödin berätta om hur han ser på veckans två avklarade matcher.

-I stort sett är jag ganska nöjd med fyra poäng. Fast jag tycker att vi skulle ha fått med oss mer mot Linköping. Vi gör ett par missar där som blir dyrbara för oss. Senast var vi inte riktigt vakna i den första perioden. Man kan beskriva perioderna i den matchen som bra-bättre-bäst. Det var lite Tommy Sandlin stuk över vår prestation mot Karlskrona. Den där sista perioden skulle alltid vara den bästa. Jag tycker att vi visat att vi är på rätt väg. Före de här matcherna har vi också spelmässigt gjort det bra, kanske då och då till och med bättre än vi gjort nu, men inte fått med oss någon poäng, säger Sjödin.

{!A}

Tommy Sjödin och assisterande tränare Janne Larsson tänker som vanligt låta spelarna fokusera på det egna spelet och vara noggranna med det man gör på isen. Hårt jobb gäller igen, säger Sjödin.

-Örebro är ett lite oberäkneligt lag att möta. De har ganska många skickliga spelare som är irrationella. De sker saker som man inte har förväntat sig, säger Johan Alcén på förmiddagen.

{!B}

Johan Alcén jublar efter sitt 3-0 mål mot Örebro under den förra säsongen. Han gjorde också ett mål mot Örebro i inledningen av den här säsongen och verkar trivas bra i Behrn Arena. "Det har varit en bra vecka. Ett avbrott i det vanliga och lite nyttigt för oss", säger han inför det sista stoppet under den roadtrip man är ute på.

Så här spelar laget:

Målvakter David Rautio och Linus Fernström.

Första kedjan består av Kevin Clark, Jesper Jensen och Christopher Liljewall.

Den andra av Juuso Ikonen, Linus Ölund och Aaron Palushaj.

Tredje kedjan innehåller Johan Alcén, Jacob Blomqvist och Daniel Mannberg.

Den fjärde är en ren juniorlina med Alexander Bjurström, Marcus Westfält och Adam Hirsch.

Samuel Asklöfs medverkan är som tidigare nämnts tveksam.

På backsidan gäller paren Ryan Gunderson/Marcus Ersson, Elias Fälth/Lukas Kilström, Henrik Larsson/Lucas Carlsson samt sjunde back Adam Boqvist.

Matchen startar klockan 18.00.

Sportreporter Peter Mansson