Brynäs förlorade bronsmatchen: "Spelarna ska ha eloge för krigarinsatsen"
Publicerad: 2018-09-02
Dam
Det blev varken finalspel eller vinst i bronsmatchen för Brynäs. Men tränaren Magnus Carlsson såg ändå positiva vibbar i spelet. -Trots att vi saknade backar såg försvarsspelet något bättre ut idag, säger Brynästränaren

Brynäs fick avsluta cupen i Trollhättan med en förlust i bronsmatchen mot Djurgården.

Men innan det var det först semifinal mot HV71.

Även om HV71 vann den matchen med 3-0 fanns det mycket som tränaren Magnus Carlsson var nöjd över.

-Det var en stor skillnad i jämförelse med matchen igår. Det var ett helt annat driv i spelet och därför var det synd att vi inte fick in något mål så det skulle blivit lite mer nerv hos HV.

Även om HV71 kontrollerade matchbilden orkade Brynäs stå emot och det gick så långt som till den femte minuten i den andra perioden innan HV71 fick det första ledningsmålet.

-De började bli lite skakiga där ett tag, det märkte vi. Vi gav inte upp och fortsatte att jobba och spela efter planen vi hade. Trots att vi saknade backar såg försvarsspelet mycket bättre ut idag, säger Carlsson

Men Brynäs som bara har två backpar att skifta mellan saknade Wilma Carlsson som skadade sig under gårdagen. Istället fick forwarden Hanna Rylander kliva i som back för att täcka upp.

-Hanna har spelat back tidigare så det gick bra. Men det är klart att det blir känsligt läge när vi är kort om folk bland backarna. Det är jobbigt att spela vartannat byte hela tiden. Men spelarna ska ha eloga för krigarinsatsen de gjorde, säger Carlsson

Utifrån att Brynäs förlorade semifinalen fick de spela mot laget som förlorade den andra semifinalen som var mellan Djurgården och Leksand.

Det blev Leksand som gick vidare till finalen och Brynäs fick därför möta Djurgården i en bronsmatch.

Det blev en tuff inledning i matchen där Djurgården fick ett relativt tidigt ledningsmål och avslutade den första perioden med en 3-0-ledning.

Men Brynäs fortsatte att kriga trots att Djurgården skulle näta två gånger till.

När det var mindre än fyra minuter kvar av matchen fick Erika Grahm och Jennifer Wakefield visa upp vilket starkt duo de var.

Ett mål vardera och assist på deras respektive mål gav trots allt ett kvitto på en gedigen krigarinsats.

-Stundtals gör vi det jättebra men vi dippar alldeles för ofta. Det blir lätt så när vi är kort om folk i några positioner, säger Magnus Carlsson

Nu lämmnar Brynäs Trollhättan och ska de kommande dagar finslipa det sista innan SDHL drar igång redan nästa helg.

-Kommande vecka är det bara finslip på detaljer som gäller. Serien börjar ju på söndagen så då måste vi vara beredda.

Matchfakta

Brynäs – HV71 0-3 (0-0, 0-3)

Första perioden: -

Andra perioden: 0-1 (05:05) Rosa Lindstedt (Claudia Kepler, Rikka Välilä) spel fem mot fyra, 0-2 (16:24) Claudia Kepler (Sanni Hakala, Rikka Välilä), 0-3 (19:30) Alexis Joyce

Skott: 9-20 (2-10, 7-10)

Brynäs – Djurgården 2-5 (0-3, 2-2)

Första perioden: 0-1 (08:15) Josefine Holmgren (Andrea Dalen), 0-2 (11:38) Josefine Jakobsen (Andrea Dalen), 0-3 (17:50) Karoline Pedersen (Andrea Dalen, Josefine Holmgren)

Andra perioden: 0-4 (15:05) Josefine Jakobsen (Isabel Waidacher, Josefine Holmgren), 0-5 (16:06) Hanna Olsson (Hanna Hållander), 1-5 (16:18) Erika Grahm (Jennifer Wakefield), 2-5 (16:48) Jennifer Wakefield, Erika Grahm)

Skott: 26-41