Brynäs närmare Luleå den här gången
Publicerad: 2017-11-26
Nu väntar Modo imorgon söndag. Den tredje matchen på lika många dagar.

Brynäs kröp lite närmare Luleå i målprotokollet under lördagens match. Gårdagens 8-0 förlust förvandlades den här gången till mer beskedliga 5-1.

-Vi var mycket närmare Luleå den här gången. De är visserligen bättre än oss men vi hade 1-1 efter halva matchen och även bud på en kvittering när de ledde med 2-1, säger Brynäs tränare Åke Lilljebjörn.

Skottmässigt var det lika på nio efter den första perioden och lagen hade varsin gång fått spela i numerärt överläge. Brynäs höll jämna steg med hemmalaget och ställningen var också 0-0 när den andra perioden inleddes.

Sju minuter in i mittperioden kunde matchens bästa spelare Jenni Hirikoski ge Luleå ledningen i numerärt överläge. Men drygt två minuter senare kvitterade Brynäs lagkapten Angelica Östlund.

{!B}

Angelica Östlund spräckte Brynäs målnolla mot Luleå.

Luleås replik kom bara halvminuten efteråt då Hirikoski åter satt hemmalaget i ledning. När man sedan i powerplay-spel ökade på till 3-1 innan periodpausen kom var uppförsbacken inför den sista perioden lite för brant.

-Vi mötte seriens bästa lag. De har en förstaformation som innehållet ett par finska världsstjärnor men jag tycker ändå att vi stod upp riktigt bra. Jag är trots förlusten stolt över spelarna, säger Lilljebjörn.

I den avslutande perioden kom två ytterligare hemmamål och slutresultatet skrevs till 5-1. Fyra av de fem hemmamålen kom från Luleås förstaformation.

{!C}

Ellen Jonsson vaktade Brynäs mål och gjorde det bra. Hon nådde en räddningsprocent på drygt nittio. "Fint att vi har två målvakter att skifta med när vi spelar flera matcher på kort tid", berömde Lilljebjörn.

Nu är det ny match under söndagen. Då är det Modo som gäller innan bussen går ner till Gävle igen för ett kortare stopp under måndagen. På tisdag är det dags för nästa bortmatch. Då gäller det SDE nere i Stockholm.

Luleå Hockey-Brynäs IF 5-1 (0-0,3-1,2-0)

Skottstatistik 51-28 (9-9,28-14,14-5)

Utvisningar Luleå 3x2 min BIF 6x2 min

Brynäs mål: Angelica Östlund utan assist (35.22)