Tre mycket tunga poäng bärgades
Publicerad: 2017-11-18
Detta var en vinst som verkligen behövdes.

Man kan säga att det började bra. Sexton sekunder tog det för den nya konstellationen Liljewall-Jensen-Clark att sätta Brynäs i ledningen.

Från skånehåll hade man talat om att Brynäs skulle drabbas av en Storm. Det blev snarare så att Malmö höll på att blåsas av isen under den första perioden. Hemmalaget lyckades åter göra en sådan där inledningsperiod som man fick till hemma mot Mora. Det var ingen pardon och 3-0 på jumbotronen inför periodpausen.

-Vi spelade bra och det var extra roligt att Marcus Ersson fick göra mål. Men vi kan faktiskt bättre, sade Aaron Palushaj på väg ut i omklädningsrummet efter period ett.

Ersson satte 2-0 pucken i nät med en välplacerad puck som han faktikst inte själv såg när den gick i mål.

-Nej, det var folk i vägen och jag hade nog ryggen mot när pucken gick in, berättar Marcus.

{!A}

Marcus Ersson gjorde en fin match och bidrog inte bara med målet. Defensivt spelade han robust och enkelt.

Till den andra perioden kom inte Simon Bertilsson ut till spel. Inte heller Elias Fälth. Båda hade fått känningar som gjorde att de tvingades kliva av matchen. Det innebar att Daniel Mannberg fick agera back i en del byten.

-Det gjorde han bra. Roligt att få spela med någon som verkligen kan, sade Lukas Kilström efter matchen och log. Men Lukas hade rätt i att Mannberg gjorde det bra.

-Det var roligt att få vara back. Det gick bra eftersom vi hade ett bra snack på isen, sade Daniel som spelade både forward och back om vartannat i denna match. Men målvakt var han inte. Den sysslan skötte David Rautio på ett bra sätt. Han såg stabil och rejäl ut matchen igenom.

{!B}

David Rautio var tillbaka mellan stolparna efter några matchers frånvaro. Han fick direkt vara med och vinna en match.

Inför den sista perioden stod det 4-1. Malmö hade dragit på sig många tvåminutersutvisningar under mittperioden och gjorde det svårt för sig själva. Brynäs vann skotten i den perioden med 13-3 och höll matchen i ett fast grepp.

Men så drabbades hemmalaget av ödet att spela en lång stund i tre mot fem och då kom 4-2. Med tre minuter kvar kom så 4-3 och då kändes det lite extra spännande. Men skåningarna drog på sig ännu en utvisning och med tolv sekunder kvar kunde Aaron Palushaj göra mål i tom bur.

En oerhört viktig seger. Det här gällde inte bara de tre poängen utan även att få känslan av att det går att vinna. Något man kan ta med sig på roadtrippen nästa vecka med tre bortamatcher i rad.

På plusslistan sätter vi laginsatsen.

Dessutom beslutet från Tommy Sjödin att flytta upp Christopher Liljewall till den första kedjan. Där behövdes en tyngre modell av forward och det visade sig också vara rätt beslut.

Och förstås segern. Och att man gör mål i power play.

På minuslistan finns två backar som inte kunde spela hela matchen. Simon Bertilsson och Elias Fälth. Om de är tillbaka till kommande vecka är oklart.

Brynäs IF-IF Malmö 5-3 (3-0,1-1,1-2)

Skottstatistik 31-32 (13-14,13-3,5-15)

Utvisningar BIF 7x2 min IFM 10x2 min

Mål Brynäs 1-0 Kevin Clark assist Christopher Liljewall/Simon Bertilsson (0.16) 2-0 Marcus Ersson assist Juuso Ikonen/Aaron Palushaj (14.56) 3-0 Jacob Blomqvist assist Linus Ölund/Lucas Carlsson spel fem mot fyra (16.56) 4-1 Lucas Carlsson assist Ryan Gunderson/Jacob Blomqvist spel fem mot fyra (39.14) 5-3 Aaron Palushaj assist Ryan Gunderson i tom bur (59.48)