Brynäs starka tredje period gav tre poäng
Publicerad: 2019-10-30
Sarah Forster öppnade målkontot och Lara Stalder gjorde hattrick på Hovet när Brynäs besegrade Djurgården med 7-4.

I den första perioden så drabbades Brynäs av en tidig utvisning.

Slarv vid blålinjen från hemmalaget orsakade att Lara Stalder kunde sno med sig pucken - och i ett friläge finta in 1-0 till Brynäs.

Men Brynäs drabbades av ytterligare en utvisning och där kvitterade Djurgården till 1-1.

14.28 tog Brynäs ledningen med 2-1 när den schweiziska backen Sarah Forster avlossade en skott som studsade in bakom DIF-målvakten - Forster öppnade därmed målkontot för säsongen.

Djurgården kvitterade åter igen och inför pausvila stod det 2-2 på tavlan.

9.45 spelat av den andra perioden så tog Djurgården ledningen med 3-2.

Stalder kvitterade till 3-3 för Brynäs kort därefter - och åter igen så var lagen i ett lika-läge.

Men i den tredje perioden drog Brynäs iväg.

5.34 sköt Erika Grahm in 4-3 efter en fin pass av Michela Cava - och 6.01 utökade Brynäs till 5-3 när Stalder blev tremålskytt med ett skott rakt upp i krysset.

Djurgården reducerade visserligen till 4-5 i ett numerärt överläge - men inte långt därefter drog de själva på sig en utvising och Brynäs kunde utöka till 6-4 via Emma Murén.

Med tre minuter kvar av matchen säkrade Denisa Krizova tre poäng åt Brynäs när hon med en läcker dragning kunde peta in 7-4.

Djurgården-Brynäs 4-7 (2-2, 1-1, 1-4)

Första perioden: 0-1 (3.54) Lara Stalder, spel fyra mot fem, 1-1 (6.02) Josefine Jakobsen, spel fem mot fyra, 1-2 (14.28) Sarah Forster, 2-2 (18.36) Dominique Kremer (Andrea Dalen)

Andra perioden: 3-2 (9.45) Julia Östlund (Josefine Jakobsen, Andrea Dalen), 3-3 (11.18) Lara Stalder (Katerina Mrazova, Mariam El-Mahmadi)

Tredje perioden: 3-4 (5.34) Erika Grahm (Michela Cava, Fanny Brolin), 3-5 (6.01) Lara Stalder, 4-5 (7.10) Dominique Kremer (Julia Östlund) spel fem mot fyra, 4-6 (8.30) Emma Murén (Erika Grahm) spel fem mot fyra, 4-7 (17.08) Denisa Krizova (Sarah Forster, Lara Stalder)

Skott: 11-7, 14-10, 11-11. Totalt: 36-28.