Dam
Brynäs föll i toppmötet mot HV71 med ett slutresultat på 5-1.

Lördagseftermiddagen bjöd på ett toppmöte i Kinnarps Arena. Det var när serieledaren HV71 tog emot serietvåan Brynäs inför omgång 10.

I den första perioden var det ett böljande spel mellan de två lagen.

Istället var det HV71 som tog ledningen med 1-0 när det var mindre än två minuter kvar av den första perioden.

I den andra perioden kvitterade Brynäs till 1-1 efter 5.25 via Katerina Mrazova.

Men HV tog ledningen bara två minuter senare genom en straff - och den andra perioden slutade 2-1 till hemmalaget.

I den tredje perioden utökade HV sin ledning till 3-1 efter 3.23 spelat.

12.54 utökade de ytterligare till 4-1 - och det blev även 5-1 före matchens slutsignal och Brynäs föll på bortais mot serieledaren HV71.

MATCHFAKTA

HV71-Brynäs 5-1 (1–0, 1-1, 3-0)

Första perioden: 1-0 (18.33) Sanni Hakala (Sidney Morin, Jessica Healey).

Andra perioden: 1-1 (5.25) Katerina Mrazova (Denisa Krizova, Lara Stalder), 2-1 (7.27) Julia Tylke, via straff.

Tredje perioden: 3-1 (3.23) Sanni Hakala (Anna Kjellbin, Michelle Löwenhielm), 4-1 (12.54) Kennedy Marchment (Julia Tylke), 5-1 (19.22) Lina Ljungblom (Hanna Olsson).

Skott: 13-9, 14-11, 16-8. Totalt: 43-28.