Brynäs satte inte chanserna - förlust mot Linköping
Publicerad: 2017-03-05
Trots otrolig kämparglöd och en hel del vassa lägen kunde man inte få hål på Jacob Johansson i Linköpingskassen. Efter ett gäng utvisningar och en miss i powerplay blev Brynäs till slut nollade i Saab Arena.

Det blev inte riktigt som man hade hoppats när Brynäs IF idag äntrade Linköping HC:s hemmaborg i en av de viktiga sista grundspelsmatcherna. Man inledde med sega skridskor och fick inte till sitt spel vilket också resulterade i ett gäng utvisningar.

"Jag tycker vi gör en ganska svag inledning med två onödiga utvisningar också", säger Brynäs tränare Thomas "Bulan” Berglund till C More.

Men innan slutsignalen gått i kvällens första period skulle man komma in mer och mer i matchen. Brynäs var riktigt vassa i de skarpa lägena och var det laget som hade de bästa chanserna att ta ledningen. Både Jacob Blomqvist och Oskar Lindblom visade vad de gick för och hade rejäla chanser att ge sitt Brynäs ett övertag.

Matchen svängde fram och tillbaka över isen och det var uppenbart att det var två topplag som möttes idag. Brynäs drabbades av ännu en utvisning i den andra perioden och då kunde Linköping slå till och lägga in 1-0 genom Sebastian Karlsson.

Med flertalet utvisningar bakom sig fick man till slut en utvisning med sig och Brynäs fick chansen i numerärt överläge fyra minuter in i den sista peridoen. Efter en felpassning kunde istället Linköpings Jakob Lilja få kontroll på pucken, komma fri mot Brynäskassen och utöka hemmalagets ledning till 2-0 i numerärt underläge.

Man spelade i motvind och var tvungna att steppa upp sitt spel. Med fyra minuter kvar av matchen får Brynäs återigen chansen i numerärt överläge. ”Bulan” väljer att plocka ut David Rautio och spela sex mot fyra för att ha en chans till reducering. Och hemmalaget sätter en otrolig press på Jacob Johansson i Linköpingskassen som får kämpa – men drar till slut det längsta strået då han står emot all press och blockerar allt.

Slutligen kan Emil Sylvegård lägga ner pucken över isen och in i den tomma Brynäskassen. Det blev en tung förlust i Saab Arena men trots detta så ligger fortfarande Brynäs kvar på en femteplats i tabellen.

Nu tar vi nya tag och blickar framåt mot nästa match som spelas hemma i Gavlerinken Arena på tisdag (7/3). Där tar vi emot gästande Karlskrona HK och det är fortfarande viktiga poäng som står på spel – detta kommer bli en match ni inte vill missa. Biljetter köper ni här! - http://bif.ebiljett.nu/