Åttondelsfinalseger för Brynäs J18
Publicerad: 2018-03-16
Jun
Den första åttondelsfinalen mot Färjestad spelades på bortais och gav seger med 3-2.

Brynäs J18-lag kopplade greppet om åttondelsfinalerna mot Färjestad under torsdagskvällen. Efter en tuff och intensiv kamp stod Mikael Holmqvists killar som segrare med 3-2 .

-Det var riktigt skönt. En bra insats och en viktig seger. Den kändes rättvis sett över sextio minuter. Nu har vi matchboll och två hemmamatcher att gå på, säger tränare Mikael Holmqvist.

Brynäs tog en tidig ledning när backen Viktor Persson i den fjärde minuten gjorde 1-0. I slutet av perioden ökade Gabriel Deutsch på till 2-0 och inledningsperioden kunde faktiskt ha gett Brynäs fler mål.

{!A}

Mikael Holmqvist höll tillsammans med assisterande tränare Alexander Lindgren ordning i båset.

-Vi startar matchen väldigt fint. Den första perioden var riktigt bra. Sedan släpper vi det lite i den andra. Lite beroende på att Färjestad kom ut hårdare och att vi drog på oss flera utvisningar, säger Holmqvist.

{!D}

Färjestads målvakt bugar för överheten. Brynäs har precis ökat på till 2-0.

Hemmalaget fick en tidig reducering i mittenperioden. Något som gav dem extra energi och Brynäs fick spelet förlagt i egen zon mer än tidigare. Men när man kom till anfall var det ganska vassa avslut som man bjöd på. Ett av dessa anfall gav Abbe Broberg ett läge för ett skott från slottet och Brynäs kunde öka på till 3-1 i den femte minuten.

Efter sju minuter hamnade Brynäs i sitt första boxplayspel. Det klarade man av bra. Men bara ett par minuter senare kom en ny tvåa och den avlöstes halvminuten efter att även den var avklarad av ytterligare en utvisning.

{!C}

Backen Marcus Uusitalo tar en kamp med storvuxne André Lee. Brynäs var bra på att ta kamperna på isen och vek inte ner sig.

Trots att Färjestad inte lyckades utnyttja något överläge blev spelet sönderryckt för Brynäs. Men med en uppoffrande insats höll man tätt perioden ut och hade en tvåmålsledning att försvara när den sista rundan inleddes. I den perioden fick hemmalaget en tidig reducering men närmare än 3-2 kom aldrig Färjestad.

-Vårt 3-1 mål var riktigt viktigt. Vi vet att vi är starka i den sista perioden och det kändes bra att ha en ledning med ett par mål. De hade några halvchanser men det var nästan så att vi hade vassare chanser, säger Holmqvist.

{!B}

Målvakten Albin Mörck svarade för en mycket fin insats och noterade närmare 95 i räddningsprocent. I boxplayspelet var hans arbete mellan stolparna avgörande. Även om han fick god hjälp av försvaret.

-När vi blir för passiva i boxen då blir vi ganska lätt överspelade. Faller vi ifrån vår game-plan så blir det så. Det hände några gånger när vi inte satte den press vi skulle göra. Men det var ändå helt okej med boxplayspelet, tycker Mikael Holmqvist.

En fin laginsats kunde Brynäs glädja sig åt. Många bidrog till segern men extra plus sätter vi för nyss nämnde Albin Mörck, U16-spelarna Tim Alverhag och Adam Dahlström samt lagkapten Sebastian Sundlöv. Bästa linan under kvällen var den andra med Tim Alverhag, Abbe Broberg samt Oscar Birgersson.

{!E}

Tränare Mikael Holmqvist och målskyttarna Viktor Persson, Gabriel Deutsch och Abbe Broberg samt målvakten Albin Mörck är en seger från kvartsfinalspel.

På lördag klockan 14.00 spelas den andra åttondelsfinalen i Gavlerinken. En eventuell tredje match spelas på söndag klockan 14.00. Också den i Gavlerinken. Tar sig J18-laget till kvartsfinaler inleds de torsdag den 23:e.

SM-slutspel J18 åttondelsfinal 1/3.

Färjestad BK-Brynäs IF 2-3 (0-2,1-1,1-0)

Skottstatistik 37-28 (5-16,18.5,14-7)

Utvisningar FBK 5x2min BIF 5x2min 1x10 min

Brynäs mål: 0-1 Viktor Persson assist Oscar Birgersson/Abbe Broberg (3.49) 0-2 Gabriel Deutsch assist Emil Lindgren/Samuel Edman (18.36) 1-3 Abbe Broberg assist Oscar Birgersson (24.43)