”Damidrott känns helt rätt för oss”
Publicerad: 2016-08-24

Nu är det klart med det tredje företaget som väljer att gå med i Brynäs Dam Plus inför säsongen 2016/2017. Det är byggföretaget Prenova Bygg & Projektutveckling AB som nu gör ICA Maxi och Svenska Kommunförsäkring AB sällskap i den nya satsning där pengarna öronmärks till utveckling av vårt damlag.

– Vi har länge varit med runt Brynäs IF och sponsrat ungdomsverksamheten och damlaget, säger Göran Cronwall, VD Prenova Bygg & Projektutveckling. Därför kändes det helt naturligt för oss att fortsätta stödja Brynäs damlag med den här satsningen. Prenovas kärnvärderingar är viktiga för oss, och när vi går in med sponsring är det också viktigt att de vi stödjer har bra värderingar. Det tycker vi att Brynäs IF har, t ex med En bra start, och det är därför helt rätt för oss att gå in i det här avtalet

Prenova är ett heltäckande byggföretag som utvecklar, bygger och förvaltar framtidens fastigheter för boende och företagande i Mellansverige. De har sitt kontor i Sandviken och har idag ca 50 anställda.

– Vi har en policy runt vår sponsring att vi ska stödja ideella ändamål, säger Göran Cronvall. Vi ska inte bara bygga hus utan vi vill bygga samhället också. Det här ligger helt i linje med den. Damerna har oftast inte lika bra förutsättningar som herrar att satsa på sin idrott så därför känns det både rätt och riktigt för oss att gå in runt damlaget

Satsningen på Brynäs Dam Plus innebär att Brynäs IF väljer att ta ett helhetsgrepp om damlaget och bland annat tittar på åtgärder för att öka intresset hos publik, partners och framtida utövare. Satsningen ska även ge bättre förutsättningar till utövarna. Pengarna som kommer in i Brynäs Dam Plus är öronmärkta för damlaget och genom att skapa bättre förutsättningar för damerna och öka deras attraktionskraft så är föreningens mål att även kunna öka intäkterna runt damlaget. 

– Vår satsning på damlaget är ett långsiktigt arbete där vi ska utveckla vår damverksamhet på flera plan, säger Johan Cahling, vice klubbdirektör i Brynäs IF. För att klara det så behöver vi ha modiga företag runt oss som precis som vi är övertygade om att det här är helt rätt väg att gå. Därför är vi mycket nöjda med att nu få med oss Prenova på vår resa, och vi ser fram mot ett givande samarbete runt vårt damlag.

– Hela vår företagsstrategi går ut på att vi ska sticka ut och ligga lite före, säger Göran Cronwall. Vi vill inte göra som alla andra och stödja herrarna. Vi vill göra annorlunda och damidrott känns helt rätt för oss. Om vi tittar på samhällsutvecklingen så tror vi att damidrott, och stödet till damidrott kommer att öka väldigt mycket. Det har ökat de senaste åren, och med framgångarna i OS så kommer det säkert att bli ännu större.

Catarina Carlsson