Dags för frågan final eller semester?
Publicerad: 2017-04-13
Herr
Allt ställs på sin spets i en sista drabbning på bortais.

Efter onsdagens kross med 6-0 har Brynäs skaffat sig chansen att ta sig till final mot HV71. En enda match återstår att spela i semifinalspelet. Vilken härlig dramatik det kommer att bli. Regerande mästarna Frölunda, av många tippade finalister, mot Brynäs som de flesta experter gav en liten chans att ta sig till en kvartsfinal men knappast längre.

En av de Brynässpelare som har stått upp rejält i backlinjen är kanadensaren med skägget. Nummer 51 Marc Zanetti. En spelare som gillar att smälla på och få igång det egna laget. Han är den som leder laget ut på isen när det är dags för matchstart. Det är en tanke bakom det säger han.

-Det började när jag var junior. Jag ville komma ut och ta några riktigt hårda skär och det kan man inte om det finns andra spelare framför. Det kändes skönt att få lite ”eld” i benen direkt. Nu älskar jag att åka ut först och visa att här är Marc och nu sätter vi igång. Underbart om publiken hänger på.

{!A}

Långfredagens match tror Zanetti blir en jämn fight.

-Det blir säkert en tät match. Spela fysiskt är vad som gäller och att inte krångla till det. Jag kommer att bidra på mitt sätt. Det går ut på att tackla så ofta jag kan och blockera skott. Dessutom ska jag lägga puckar på mål.

Att matchen spelas i Göteborg har han inget emot. Tvärtom. Därifrån till Jönköping är det inte särskilt långt.

-Det passar utmärkt. Vi har packat för flera dagar och kan ta bussen till Jönköping för att möta HV71 i den första finalmatchen på söndagen utan att behöva åka hem i mellan. Men vi måste vara redo för match direkt den här gången. Det gäller att göra ett riktigt avtryck på en gång. Vi vet att vi kan göra det och vi vet att det bara är en match kvar till finalen. Det finns inget utrymme för ett misslyckande.

Alldeles nöjd med 6-0 matchen är han inte.

-Vi kom ut för svagt. De första tio minuterna yrade vi runt en del men Felix höll fortet. Han spelar bra nu och vi har fullt förtroende för honom. Med hjälp av publiken kunde vi ta över matchen. Stödet från läktarna var otroligt. Det var bra även i fjol mot Djurgården i slutspelet, men nu var det på en annan nivå. Det var elektriskt.

Med Simon Bertilsson och Elias Fälth på skadelistan fick Marcus Ersson komma in och hjälpa till i försvaret.

-Ersson spelade ett enkelt bra spel. Jag sa åt honom tackla, tackla, tackla. Skydda Gunderson det är ditt jobb ikväll och Marcus är en kille som vill lära sig. Johannes Kinnvall fick ett par skift ute på isen han med och gjorde det bra tycker jag, säger Marc. Framåt har vi kanske framför allt Kevin Clark. Han har funnit en nästan löjligt hög nivå nu.

Zanetti avslutar med några ord till Brynäs alla fans.

-Jag älskar fansen här. De har stöttat mig ända sedan jag kom. Jag vill inget annat än att ta hem guldet om ett par veckor till dessa fans. Hälsa dem det!

Sportreporter Peter Mansson