Brynäs föll mot AIK - efter dubbla stolpskott av Kellman
Publicerad: 2018-08-18
Två skott i stolpen av Joel Kellman - närmre än så kom inte Brynäs. AIK vann med 4-0 i Norrtälje.

Hemmalaget AIK kom ut intensivt i den första perioden.

Solnalagets kedja med Fredrik Weigel, Anton Holm och Jesper Frödén var framgångsrik och gjorde både 1-0 och 2-0 från varsin position i slottet.

Först 1-0 från det övre slottet med en, som det såg ut, felträff som satt stolpe in bakom Tomi Karhunen. Sedan en grötig situation där AIK grävde in 2-0 på en retur nära mål bakom en överspelad Brynäskeeper.

Brynäs bästa chans i första perioden kom efter 10.02 när Jesper Boqvist satt upp Joel Kellman i powerplay. Kellman sköt direkt - stolpe ut.

Den andra perioden slutade mållös.

Efter 18.36 tog Lukas Kilström och AIK:s Ludvig Claesson en mindre brottningsmatch - och båda spelarna fick 5 minuter plus matchstraff.

Ställningen inför tredje var alltså 2-0 till AIK.

Där öppnade Joel Kellman med sitt andra stolpskott i matchen redan efter 39 sekunder.

I stället gjorde AIK matchens nästa mål. Brynäs tappade ytan i egna slottet och Anton Holm kunde pricka in en handledare för sitt andra mål efter 14.07.

15.37 in i perioden begärde Brynäs timeout och chansade genom att ta ut målvakten.

Ryan Gunderson hade ett lurigt avslut från blå och Robert Kousal blev snuvad på en reducering av en snabb plockräddning, men mer blev det inte.

Brynäs föll med 0-4 sedan AIK rundat av med ett mål i öppen kasse.

Nästa träningsmatch spelar vi på torsdag mot Mora i Hofors. Nedsläpp 19.00.

AIK-Brynäs IF 4-0 (2-0, 0-0, 2-0)

Första perioden: 1-0 (8.06) Anton Holm (Fredric Weigel, Jesper Frödén), 0-2 (14.08) Jesper Frödén (Simon Fernholm, Max Lindholm)

Andra perioden: -

Tredje perioden: 3-0 (14.07) Anton Holm (Jesper Frödén), 4-0 (18.42) Sam Marklund (Lucas Macklin) mål i öppen kasse

Skott: 14-7, 11-5, 6-5.

Publik: Uppskattningsvis 500 i Contigahallen, Norrtälje