Uddamålsförlust men en del att ta med vidare
Publicerad: 2018-03-01
Brynäs spel var det inget fel på. Laget har lyft sig flera snäpp under veckan. Men det gäller också att göra mål.

Vi fick se två smart spelande lag som inledningsvis inte ville bjuda på något alls. Taktiskt sett så tassade man runt lite försiktigt och försökte se till att motståndarna inte fick något gratis. Taktikmodell enligt princip både hängslen och livrem.

Ungdomarna Jesper Boqvist och Frölundas Rasmus Dahlin var två som bröt mönster och spelade lite mer fantasifullt. Det var roligt att se.

-Jag har sedan jag var liten försökt spela fantasifullt och skapande och det tänker jag fortsätta att göra, säger Jesper Boqvist efter matchen. Jesper tillhörde de allra bästa på forwardssidan. Men att det inte blev något mål som belöning för slitet tyckte han var lite tungt.

{!A}

-Jag hade för bra lägen för att inte göra mål den här matchen. Det känns tråkigt att inte kunna bidra fullt ut. Jag ska träna mer på skott och trycka dit puckarna.

Frölunda jobbade med att främst i Brynäs uppspelsfas störa puckföraren. Och man lyckades så till vida att det inte blev särskilt många skott på mål för hemmalaget under den första delen av perioden. Men det gav heller inga mängder av skott mot David Rautio i Brynäs kasse.

Vi hamnade i den nionde minuten innan ett par bra lägen uppenbarade sig. Då var det gästerna som kom nära Rautio men Brynäsmålvakten stod emot. För Brynäs del fick vi vänta till drygt tre minuter kvar då Lucas Carlsson gav sig ut på en offensiv räd och åkte slalom i Frölundas zon. Något mål gav det inte men snyggt var det. I den sista spelminuten var sedan Juuso Ikonen riktigt nära att ge Brynäs ledningen.

När den andra perioden inleddes stod det klart att Daniel Mannberg inte skulle komma tillbaka i spel. Han utgick i slutet av den första perioden och ersattes av Christopher Liljewall. Mannberg hade ådragit sig en överkroppsskada meddelade senare Tommy Sjödin.

Ju längre perioden rullade på utan mål ju mer angeläget kändes det att Brynäs skulle ta ledningen. Så blev det också när knappt fyra minuter återstod. Kevin Clark fick in pucken i ett mål som stod lite på sniskan och domarna överlade någon kort minut innan 1-0 fick komma upp på jumbotronen. Med det resultatet i målprotokollet inleddes den tredje perioden. Men det var väldigt nära att gästerna hade kvitterat med bara sekunder kvar. Ena stolpen räddade Brynäs den gången.

Frölunda kom ut till den sista perioden med bra energi och fast beslutna att i första hand kvittera. Men det var Brynäs och Lukas Kilström som var närmast ett mål inledningsvis.

-Jag borde ha satt den. Men han fick skottet direkt i plocken. Jag tycker att det defensiva spelet fungerade bra för mig men jag gör alldeles för få mål. Hoppas att det släpper, sade Lukas efter matchen.

Med nästan kvarten kvar kom en händelse som blev lite matchavgörande. Jörgen Sundqvist åkte ut på fem minuter plus game för en huvudtackling. Precis som Frölundas tränare efter matchen konstaterade så var det mest fråga om otur för Jörgen som inte är känd för sådant agerande.

{!B}

Jonathan Granström är en av Brynäs spelare som har börjat tagga igång ordentligt. Samma sak gäller exempelvis Jesper Boqvist, Drew Miller, Linus Ölund, Lucas Carlsson och Johan Alcén.

Visserligen klarade Brynäs av de fem minuter man fick spela fyra mot fem men kort efter att man blivit ett fulltaligt lag igen kom kvitteringen på ett fint placerat handledsskott. Någon minut senare kom även 2-1 målet för gästerna.

-Vi var trötta efter boxplayspelet. Visserligen har vi jättebra boxplay men det sliter hårt när det blir många minuter, konstaterade Lukas Kilström.

Efter det målet kunde gästerna spela hem matchen. Kevin Clark hade en puck som var nära att ta sig i mål i slutfasen men någon hemmakvittering kom aldrig.

Synd det för Brynäs skapade tillräckligt med chanser för att kunna vinna.

-Det var en tight match idag. Vi spelar ett bra boxplay och vi skapar framåt men får inte in pucken. Spelar vi så här så kommer vi att vinna matcher. Det är väl trösten. Vi får ta med oss det som var bra, säger Johan Alcén.

-Precis, jag gillar din attityd, säger Aaron Palushaj och ler när jag säger till honom att det kommer flera roliga matcher framöver och att säsongen säkert blir lång.

-Vi gör två bra matcher på två dagar. Men den här gången förlorade vi. Det är tyvärr sånt som händer, men vi spelar mycket bättre nu än för några veckor sedan, säger Aaron sedan.

Tommy Sjödin var inne på samma spår. Vi kommer att vinna matcher om vi håller den här nivån, sade han.

Och en chans till seger kommer redan på lördag. Då gästar Skellefteå.

Brynäs IF-Frölunda HC 1-2 (0-0,1-0,0-2)

Skottstatistik 25-26 (7-9,13-7,5-10)

Utvisningar BIF 4x2 min 1x5 min 1x20 min FHC 4x2 min