Dam: Nyförvärv till Brynäs IF
Publicerad: 2016-07-06

Nu är det klart att backen Sara Jakobsson återvänder till Brynäs IF.

Lagbygget inför kommande säsongs damlag är i full gång. Idag blev det klart med första nyförvärvet inför säsongen 2016/2017. Det är backen Sara Jakobsson som skrivit på ett kontrakt på ett år.

– Jag kände att jag behövde något nytt i min hockeykarriär, och då kände jag direkt att Brynäs låg nära hjärtat, säger Sara Jakobsson. Jag har spelat i klubben förut, jag känner många spelare och tränare sedan tidigare och vet lite vad jag får, vilket känns tryggt. Det kändes som ett naturligt val att komma tillbaka till Brynäs, jag trivdes väldigt bra här sist.

– Nu känns det otroligt bra att det är klart att jag ska få representera Brynäs i vinter. Jag ser verkligen fram emot att få dra på mig Brynäströjan igen, avslutar Sara.

Sara Jakobsson är född 1991 och kommer från Vetlanda, Jönköping. Hon började sin hockeykarriär i Växjö Lakers innan hon säsongen 2011/2012 gick till HV71, där hon spelade två säsonger. 2013/2014 gick flyttlasset till Gävle och hon spelade i Brynäs under en säsong innan hon flyttade tillbaka till Jönköping och HV71 där hon spelat sedan dess. Förra säsongen stod Sara för 10 poäng (1+9) på 35 matcher.

– Sara är en ödmjuk person som vi vet kommer tillföra mycket i gruppen både på men också utanför isen, säger Madeleine Östling, tränare Brynäs IF. Vi känner henne sedan tidigare och vet vad vi får, och det är något riktigt bra.

– Sara är en stabil och rejäl back som ser isen och läser spelet väldigt bra. Det känns otroligt roligt att Sara väljer att komma tillbaka till oss i Brynäs igen, avslutar Östling.

Brynäs IF