• Huvudsponsorer

Juniorkollen: U16 bland de fyra bästa i landet — är vidare till SM-semifinal

25 mars 2019 15:10
Juniorkollen Brynäs IF
Junior

U16 tog sig vidare.

På lördag väntar SM-semifinal mot Almtuna.

Men för både J20 och J18 är säsongen över.


Kvartsfinalgruppsspelet i Linköping inleddes med en svidande förlust mot Frölunda.

Men därefter studsade U16 tillbaka och vann både mot Linköping och Björklöven.

Med det säkrade man också en SM-semifinalplats.

Brynäs U16 är därmed ett av de fyra bästa lagen i landet.

— De har gjort en heroisk säsong sett till grundserien och slutspelet. Det blev en liten missräkning i TV-pucken men efter det har vi verkligen visat att vi är att räkna med, säger Tomas Thelin, utvecklingsansvarig.

Semifinalerna spelas i Björklinge Ishall på lördag. Final eller bronsmatch spelas i Gränby Ishall på söndag. För Brynäs del väntar Almtuna i semifinal, med nedsläpp 12.00. I den andra semifinalen möts Frölunda och Modo.

— Vi förtjänar den här semifinalplatsen. Nu får vi för att ta det här hela vägen, säger Thelin.

Efter att ha vunnit sextondelsfinalsmötet med Björklöven tog sig J18 till åttondelsfinal. Där ställdes man mot Färjestad. Seger hemma i Gavlerinken i det första mötet hjälpte dock inte i bäst av tre-serien, och det blev förlust två gånger om i Karlstad.

— Vi faller med flaggan i topp. Det är så klart tråkigt att vi förlorade men vi har gjort det bra. Speciellt med så många spelare som har fått spela i flera lag. Vi orkade inte riktigt i slutändan.

Även för J20 blev det uttåg i åttondelsfinal. Laget mötte Djurgården i en bäst av tre-serie. Förlorade första mötet men orkade komma tillbaka och vinna den andra matchen. I den tredje och avgörande matchen blev det förlust med 2—1.

— J20 stod för en jättefin matchserie. Vi hade flera spelare borta och gjorde det ändå jättebra. Det är svårt att vara nöjd med en förlust men vi gjorde det ändå väldigt bra som åkte ner dit och tog det till tre matcher, säger Thelin.