Brynäs J18 överlägset mot Hudiksvall HC
Publicerad: 2017-11-20
J18
Det var spel mot ett mål när Brynäs J18 vann med 14-0.

Egentligen räcker det med att notera skottstatistiken 77-9 för att ge en bild av Brynäs J18:s bortamatch på Glysisvallen mot Hudiksvall HC.

Hemmalaget har haft en tung säsong med sexton förluster på lika många matcher. Inte blev det lättare när Brynäs som slåss om seriesegern med Färjestad och BIK Karlskoga gästade. Redan efter tio minuter av den första perioden tog Hudiksvalls time-out. Då hade Anton Åhrlin gjort två mål, Marcus Uusitalo, Simon Appelqvist och Viktor Persson varsitt. Det skulle komma ytterligare ett par mål från Brynäs innan de första tjugo minuterna stängde på 0-7 och 5-33 i skottstatistik.

Resterande två perioder gick i ungefär samma tecken. Visserligen höll sig målproduktionen då på en lite lägre nivå men med 0-11 efter två perioder kanske det var svårt att uppehålla det där vassaste fokuset.

{!A}

Assisterande tränare Alexander Lindgren och huvudtränare Mikael Holmqvist kunde resa hem med tre nya poäng efter en enkel seger i Hudiksvall.

Brynäs visade upp åtta olika målskyttar och sexton spelare som skrev in sig i poängprotokollet. Bäste målskytt blev Anton Åhrlin med tre mål. Samtliga i den första perioden. Poängmässigt var Abbe Broberg vassast med fem poäng.

{!B}

Albin Mörck hade en lugn kväll i kassen. Han har nu en utmärkt räddningsprocent på över nittiosju sett över hela säsongen.

I tabellen för J18 Elit Västra ligger Brynäs tvåa efter femton spelade matcher. Leder gör Färjstad med två poäng mer och trea är BIK Karlskoga poängen efter Brynäs men med en match mer spelad.

Nästa match spelas i Gavlerinken på torsdag då nästjumbon Borlänge HF kommer på besök.

Hudiksvall HC-Brynäs IF 0-14 (0-7,0-4,0-3)

Skottstatistik 9-77 (5-33,0-24,4-20)

Utvisningar HHC 1x2 min BIF 3x2 min

Mål: 0-1 Anton Åhrlin assist Max Miller/Emil Lindgren (4.49) 0-2 Marcus Uusitalo assist Abbe Broberg/Victor Söderström (5.38) 0-3 Simon Appelqvist assist Sebastian Sundlöv/Axel Westlund (6.23) 0-4 Viktor Persson assist Axel Westlund/Oliver Lööf (9.04) 0-5 Anton Åhrlin assist Emil Lindgren/Max Miller (10.31) 0-6 Jesper Eriksson utan assist (15.42) 0-7 Anton Åhrlin assist Max Miller/Marcus Uusitalo (17.11) 0-8 Victor Barrögård assist Abbe Broberg (22.05) 0-9 Emil Lindgren utan assist (27.20) 0-10 Victor Söderström assist Marcus Uusitalo/Rasmus Hjalmarsson (29.05) 0-11 Oskar Kvist assist Abbe Broberg/Viktor Persson (31.36) 0-12 Oskar Kvist assist Abbe Broberg (47.01) 0-13 Abbe Broberg utan assist (49.57) 0-14 Jesper Eriksson assist Simon Appelqvist/Sebastian Sundlöv (52.34)