"Vi ska njuta av det" Mikko Manner inför SHL-omstarten
Publicerad: 2021-11-18
SHL
Mikko Manner är tillbaka i Brynäs efter att ha varit med det finska landslaget under Karjala Tournament. En vecka i ny miljö ger mycket energi, trots sen hemresa och tidig uppgång i måndags. – Det har varit mycket positivt runt mig i Karjala. Fick stanna som assisterande tränare och hinna njuta lite mer av matcherna och bli en bättre version av mig, säger Manner.

– Det är riktigt kul att vara tillbaka, jag såg direkt att det finns mycket energi i gruppen. De andra tränarna har gjort ett mycket bra jobb här under uppehållet, nu är vi färdiga att fortsätta resan.

Finns det några detaljer att ta med sig från finska landslaget in i ditt Brynäs?

– Det finns många, även från svenska landslaget. Vi var de bästa två lagen där. Intensitetet, att spelarna spelar tillsammans. Reagerar när pucken studsar nära sargen. Den största saken är att njuta av prestationen. Hockey ska vara kul när man jagar resultaten, visst varje gång, men samtidigt att njuta av spelet och vara där. Dettar jag med mig.

Skadefritt i SHL-truppen när Dmytro Timashov och Emil Molin återvänt till full träning. Hur känns det att komma tillbaka till en fulltalig trupp?

– Det är bra att få tillbaka ”Mollan” och Timashov. De förstärker vår anfallsspel. De har jobbat hårt och alla spelare har jobbat hårt. Vi har gjort fystester och vet att alla ligger på rätt spår. Nu behöver vi ta nästa steg och njuter av prestationer och litar på varandra.

Hur används Dima och Molin?

– Direkt, Molin ska vi använda i PK och powerplay. TImashovs styrka är mer i anfallsspel, men vi ska hjälpa honom att bli bättre att spela utan puck, men han har bra karaktär.

SHL återstartar inför en fullsatt Monitor ERP Arena, något som Manner ser fram emot.

– Fullsatt hemma, det låter riktigt bra. Vi vill vara färdiga, vi är revanschsugna från förra matchen. Vi vet att de är duktiga, men vi är också duktiga. Vi ska gå ut och njuta, säger Manner.

Brynäs IF