Sista Snacket
Publicerad: 2018-03-16
Herr
De som är villiga att jobba hårdast och är redo att betala priset vinner sådana matcher och jag tror stenhårt på att vi tar det".

-It´s a big game tonight, säger Ryan Gunderson när han som förste spelare anländer till Gavlerinken denna morgon.

-Vi har en bra chans. Det blir säkert en rolig match att se. Det är ju inte en match i en serie av sju men det har varit händelserikt under de två matcher vi spelat. Så det blir säkert likadant ikväll, säger Ryan.

{!A}

Ryan och Aaron finns båda med på isen uppe i Luleå denna kväll.

Christopher Liljewall är förväntansfull och ser bara möjligheter.

-Det här ska bli jättekul. Världens möjlighet för oss så det är sådana här matcher man älskar att spela. Vi ska åka upp till Luleå och ta chansen.

-Vi spelar rätt lika och det beror väl lite på att vi har samma typ av spelsystem. Det syns väl också på matcherna. De är inte de mest chansrika men det blir ju så när lagen tar ut varandra. De som är villiga att jobba hårdast och är redo att betala priset vinner sådana matcher och jag tror stenhårt på att vi tar det, säger Liljewall.

Det är fortfarande oklart hur Tommy Sjödin kommer att ställa upp laget. När säsongen är inne i ett avgörande skede kan laguppställningar vara något svåra att komma åt tidigt innan match. Men att Aaron Palushaj och Lucas Carlsson återkommer i spel samt att Alexander Bjurström har tagits hem från Almtuna är klart. Sedan får vi vänta och se.

-Vi har bra vibbar från Luleå. Vi har vunnit många matcher där. Vi får tillbaka Carlsson, Bjurström och Aaron så det känns bra. Men det är sextio minuters jobb som gäller. Det kommer att vara tajt. När man har lite pirr och nerver i kroppen är det som roligast att spela. Vi har inte gjort vår bästa match men den kommer nog att komma ikväll. Vi är redo, säger lagkapten Jacob Blomqvist.

{!B}

Jacob Blomqvist har formen i zenit. I den senaste matchen mot Luleå svarade han för 1-0 målet.

Brynäs reste till Arlanda under förmiddagen och flyger sedan till Luleå. En handfull spelare var ute på is i Gavlerinken på morgonen och värmde upp inför kvällen. Samtliga såg laddade och vi kan se fram mot en mycket spännande match. Pucken släpps klockan 19.00.

Sportreporter Peter Mansson