Brynäs föll i första matchen efter uppehållet
Publicerad: 2019-01-09
Jennifer Wakefield stod för båda de två målen som Brynäs gjorde i Gävle/Dala-derbyt. Men det räckte inte hela vägen - förlust borta mot Leksand med 2-4.

Efter ett långt uppehåll för damerna så var det under onsdagskvällen dags att spela årets första match - men det blev ingen vidare bra start för oss.

Redan efter 2.26 minuter spelade av den första perioden fick Brynäs spela boxplay och 18 sekunder senare tog Leksand ledningen med 1-0.

Inte långt därefter drabbades Brynäs återigen av en utvisning och när 30 sekunder återstod av det numerära underläget fick Leksand spel fem-mot-tre.

Ellen Jonsson som vaktade Brynäskassen satte stopp för de lägen som Leksand skapade och laget lyckades rensa undan.

8.57 kvitterade Brynäs till 1-1 via Jennifer Wakefield som blev framspelad av Erika Grahm.

I ett numerärt överläge fick Brynäs en straff och det var Wakefield som tog sin an den - men Leksands målvakt räddade den pucken.

Med minuten kvar av den första perioden tog Leksand ledningen och lagen gick till periodvila med 2-1 på tavlan.

Brynäs kvitterade efter bara 22 sekunder spelat av den andra perioden - åter igen via Wakefield.

Brynäs hade därefter några lägen att ta ledningen. Men det var Leksand som sköt in 3-2 efter 10.39 och sex minuter senare utökade de sin ledning till 4-2 i spel fem-mot-tre.

I början av den tredje perioden fick Brynäs spel i numerärt överläge vid två tillfällen - dessvärre ingen utdelning på någon utav dem.

Istället blev den tredje perioden mållös och Leksand vann matchen.

Leksand - Brynäs 4-2 (2-1, 2-1, 0-0)

Första perioden: 1-0 (02.42) Hanna Sköld (Danielle Stone, Maja Persson-Nylén) spel fem mot fyra, 1-1 (08.57) Jennifer Wakefield (Erika Grahm), 2-1 (18.59) Wilma Johansson (Anna Borgqvist, Gracen Hirschy)

Andra perioden: 2-2 (00.22) Jennifer Wakefield (Ivana Bilic, Georgina Farman), 3-2 (10.39) Tawnya Guindon (Alva Johnsson, Samantha Hanson), 4-2 (16.56) Maja Persson-Nylén (Sofia Engström, Hanna Sköld) spel fem mot tre