Linus Hemström inför "Final Four" i J18-slutspelet
Publicerad: 2022-04-06
J18
J18 har tagit sig hela vägen till semifinal efter ett starkt slutspel där man gått rent. 2-0 i matcher i åttondelen mot Modo följdes av 2-0 i matcher i kvarten mot Skellefteå. Nu väntar "Final Four" i Nyköping och närmast HV71 i semifinal. Det är ett förväntansfullt lag som satte sig på bussen mot Nyköping under onsdagseftermiddagen. Nyligen landslagsuttagna Linus Hemström delar med sig av sina tankar om vad som komma skall.

Efter en stark höst med spel, och serieseger, i den regionala serien följdes det upp med ytterligare en stark prestation i vårens J18 Allsvenskan Norra. Där slutade J18 på en andraplats efter en jämn kamp och spel om seriesegern mot Örebro i den allra sista omgången.

En hög placering i vårserien innebar att J18 gick in i slutspelet i en åttondel, där Modo valdes som motståndare i bäst av tre matcher. Två övertygande vinster senare (0-5 och 5-4) och kvartsfinalplatsen var säkrad. Motståndare i kvarten blev Skellefteå och återigen i bäst av tre matcher. Här växlade laget upp ytterligare och övertygade än mer när man vann med 2-0 i matcher efter resultaten 2-7 och 6-1.

-Vi gick in slutspelet med en bra känsla men samtidigt med en stor ödmjukhet. Och har egentligen bara fortsatt på den formen och det spelet vi hade i grundserien. Alla har spelet för varandra och för märket på bröstet, säger Linus Hemström och fortsätter;

-Stämningen i laget har varit grymt bra hela säsongen och vi har en bra bredd i truppen. Det bidrar till att spelet flyter på bra. Jag vill även nämna Mange (Magnus Eriksson, huvudtränare för J18) som en stor del till det hela. Han får oss att prestera på så väl träningar som matcher och har ett grymt öga för spelet. Kedjorna som han satt ihop passar varandra perfekt.

Vinsterna i åttondelen och kvarten har tagit J18 fram till "Final Four" (semifinal och brons- eller finalmatch) som spelas i Nyköping 7-8 april. Matcherna avgörs i bäst av en, till skillnad mot bäst av tre tidigare i slutspelet. J18 ställs mot HV71 i semifinalen som spelas på torsdag klockan 19.10. I den andra semifinalen möts Djurgården och Rögle. Vinnarna i respektive semifinal spelar final medan förlorarna spelar bronsmatch, där båda spelas under fredagen.

-Vi är enormt taggade samtidigt som det gäller att vi kan gå ut och njuta av stunden. Att kunna spela avslappnat är viktigt för att få ut max av spelet. Följer vi bara vår gameplan och spelar som vi gjort är jag övertygad om att det blir ett lyckat "Final Four", säger Hemström bestämt.

-Motståndarna (både i semifinal och i brons- eller finalmatch) har vi inte spelat mot tidigare under säsongen. Vi spelade dock en match mot Djurgården under försäsongen. Men det är inget att lägga någon större vikt på då det är såpass längesedan. Istället fokuserar vi på vårt spel och hur vi ska agera, även om vi såklart haft några genomgångar på kommande motståndare. Vi är redo. Och vi går för guld, avslutar Hemström.

TV-SATSNING PÅ JUNIORSLUTSPELET – SÅ SER DU BRYNÄS MATCHER

Arbetarbladet, GD och Expressen Premium storsatsar och sänder semifinaler, bronsmatch och final i J18, 7-8 april. Vill du se Brynäs matcher i J18 finns tre alternativ: Du behöver vara, eller bli, kund på Arbetarbladet, GD eller Expressen Premium.

LÄS MER HÄR - GD

LÄS MER HÄR - ARBETARBLADET

LÄS MER HÄR - EXPRESSEN

Datum och nedsläppstider

Stora Hallen, Nyköping

SF1 - tors 7 april 16.00 Djurgården – Rögle

SF2 - tors 7 april 19.10 Brynäs – HV71

Bronsmatch - fre 8 april 16.00

Finalmatch - fre 8 april 19.30

Brynäs IF