Halvtidsvila — då längtar Erika Grahm till våren: ”Allt kan hända”
Publicerad: 2018-12-29
Juluppehåll och halva säsongen spelad. Lagkapten Erika Grahm tittar tillbaka på det som varit — och framåt mot det som kommer. — Jag tror inte det är många lag som vill möta Brynäs i ett slutspel, säger hon.

Erika Grahm och hennes lagkamrater hade en tuff start på säsongen.

En tunn trupp decimerades av skador och förlusterna radade upp sig.

Men till slut kom också vändningen och när man nu gått på julledighet gör man det som ett av de hetaste lagen i SDHL.

— Säsongen har varit lite upp och ned. Vi startade med en tunn trupp och mycket skador. Vi var lite sargade och hade några förluster i rad när vi försökte få ihop gruppen. Sen har vi kommit samman och nu har vi verkligen hittat vårt spel så jag går på julledighet med en väldigt bra känsla, säger Brynäs lagkapten.

Fyra raka segrar och åtta vinster på de tio senaste har det blivit samtidigt som skadelistan har blivit kortare och kortare. Men fortfarande saknas Malin Axelsson, Caroline Markström och Andrine Furulund.

— Vi har jobbat i motvind och nu har det vänt. Det har gjort oss otroligt starka. Vi är en prestigelös grupp som har roligt tillsammans och det kommer ta oss långt, säger Grahm, som i mitten av december var på en femnationsturnering med Damkronorna.

Frågan är bara hur långt och 9 januari är laget åter i spel. Då väntar bortamatch mot Leksand.

— Det kommer bara bli bättre och bättre, precis som det blivit under hösten. Det kommer vara ett fortsatt taggat Brynäs med bra spel på banan. Sen tror jag inte det är många lag som vill möta Brynäs i ett slutspel. Allt kan hända.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist