Sista Snacket
Publicerad: 2018-03-12
Herr
Det blir tajt men jag tippar att vi tar det med 3-1 och det sista målet kommer i tom kasse".

Brynäs tog flyget upp till Luleå under söndagen för att ta sig an Luleå i den första så viktiga åttondelsfinalen. Brynäs har under de senaste tre säsongerna spelat åttondelsfinaler, eller play-in som det tidigare hette, två gånger. Det har varit matcher mot Färjestad och Djurgården.

Mot Färjestad blev det säsongen 2014/15 2-1 i matcher efter två segrar i Karlstad. Då vann Brynäs den första matchen. Samtidigt i den andra åttondelen vann Luleå över Djurgården med 2-0 i matcher.

Säsongen 2015/16 blev det repass mot Djurgården med 2-1. I den matchserien vann Djurgården den första matchen. I den andra åttondelen besegrade HV71 Örebro i två raka.

Ifjol slog Färjestad ut Djurgården och Malmö skickade Luleå på semester efter ha vunnit de första matcherna. Man kan se ett mönster här. Det är svårt att gå vidare om man inte vinner den inledande matchen.

Preliminärt kommer Brynäs till spel med följande uppställning:

Målvakter David Rautio och Linus Fernström

Backpar Simon Bertilsson/Ryan Gunderson - Elias Fälth/Lukas Kilström - Adam Boqvist/Marcus Ersson sjunde back Henrik Larsson

Kedjor Ludvig Nilsson/Jesper Jensen/Kevin Clark - Jesper Boqvist/Linus Ölund/Juuso Ikonen - Johan Alcén/Jonathan Granström/Jacob Blomqvist - Christopher Liljewall/Marcus Westfält/Samuel Asklöf

Trettonde forward är Adam Hirsch

{!B}

David Rautio, målvakt med Luleåanknytning som har varit riktigt bra under säsongens matcher mot just Luleå. Vi får se om han åter får chansen eller om det blir Linus Fernström som vaktar kassen ikväll.

-Vi måste gör allt bättre och vara ett snäpp vassare än när vi spelar bra i serien. Givetvis är det bara vinna som gäller och vi känner oss laddade och redo, hälsar Tommy Sjödin.

Jörgen Sundqvist och Lucas Carlsson körde tillsammans med fystränare Magnus Ågren ett ispass i Gavlerinken under förmiddagen. De fick efter det chansen att tippa kvällens åttondelsfinal.

-Jo, men jag tror på seger. Det är liksom en ny säsong som börjar nu. Jag är positiv. Det är viktigt att vinna den första matchen. Det blir tajt men jag tippar att vi tar det med 3-1 och det sista målet kommer i tom kasse, säger Lucas.

-Det är klart att jag tror på vinst för oss. Vill du ha ett resultat så säger jag 3-1, tippar Jörgen som närhan hör att Lucas tippat samma siffror säger "Jaha, då är vi ju eniga om det".

{!A}

Jörgen Sundqvist är åter på onsdag då hans avstängning på fem matcher är över. Det blir skönt att få honom tillbaka i spel.

Vi får hoppas att de två har tippat rätt. Om det är så ser vi ikväll när matchen startar klockan 19.00.

Till den andra åttondelsfinalen på onsdag finns det biljetter här:

Klicka här för att köpa biljett >>>

Sportreporter Peter Mansson